Икономическото възстановяване на Китай се подобри през второто тримесечие, макар

...
Коментари Харесай

Китай дава сигнали за икономическа несигурност

Икономическото възобновяване на Китай се усъвършенства през второто тримесечие, въпреки и да не доближи плануваните упования на експертите. Брутният вътрешен продукт за интервала април-юни е със 7.9% по-висок спрямо година по-рано. Ръстът обаче се забавя спрямо първото тримесечие на годината, когато беше 18.3%, оповестява Financial Times.

Данните на Националното статистическо бюро идват в под напрежение миг за страната, която се пробва да балансира финансовата непоклатимост с растежа. Лиу Айхуа, представител на бюрото, сподели, че стопанската система е траяла да се " възвръща устойчиво ", само че предизвести, че отскокът е " небалансиран ". " Трябва също по този начин да сме наясно, че коронавирусът продължава да мутира в международен мащаб и външните неустойчивост и неустановеност изобилстват ", добави още тя.

Признаците за напън върху възобновяване на Китай провокираха спекулациите, че Пекин ще обезпечи политическа поддръжка, с цел да ускори доверието и заетостта на бизнеса и да повиши потреблението.

Издаването на облигации със особено предопределение, употребявани от локалните управляващи за финансиране на инфраструктурни вложения, е било с 50% по-ниско през първите пет месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на 2020 година Уанг Джун, икономист от Китайския център за интернационален стопански продан, счита, че тази наклонност е тревожна. " Фискалната политика би трябвало да се разхлаби ", споделя той. " Отпускането на държавен дълг и вложенията в инфраструктура са тясно свързани ".

Китайското държавно управление цели годишен растеж от минимум 6%, който множеството анализатори чакат да бъде реализиран елементарно с ускоряването на икономическото възобновяване. " Годишната цел за напредък е достижима ", споделя източник на Financial Times от JPMorgan Asset Management.

Китайският министър председател Ли Къцян повтори тази седмица дългогодишния ангажимент на държавното управление да се въздържа от ограничения за " тласък, сходен на наводняване ". Всяко сходно разхлабване заплашва да подбие политиките, въведени за оправянето с поредност от неизпълнени отговорности от предходната година. Проблемите са изключително забележими измежду държавните предприятия в централните и северните провинции, което поражда опасения по отношение на неустойчивостта на финансовата система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР