Икономическият зам.-министър Лъчезар Борисов връчи днес пет сертификата за инвестиции

...
Икономическият зам.-министър Лъчезар Борисов връчи днес пет сертификата за инвестиции
Коментари Харесай

Л. Борисов връчи пет сертификата за инвестиции

Икономическият зам.-министър Лъчезар Борисов връчи през днешния ден пет документа за вложения издадени по реда на Закона за поощряване на вложенията, оповестяват от ведомството на Борисов.

Стойността на плановете е 83 млн. лева, като те ще разкрият над 500 нови работни места. Икономическият заместител - министър връчи четири документа за инвестиция клас „ А “ на „ Каолин ” ЕАД, „ Никвец ” ЕООД, Търговска лига- Глобален Аптечен Център АД  и „ Карготек България “ ЕООД, както и един документ за инвестиция клас „ Б “ на „ Термо Про “ ЕООД. Два от плановете ще бъдат осъществени в областта на преработващата индустрия, два в опазването на здравето и  един в  сферата на високотехнологични и интензивно основани на познания услуги.

Борисов акцентира, че се регистрира позитивна наклонност за увеличение на броя и размера на плановете, реализирани в страната, както от задгранични, по този начин и от локални компании, което е доказателство за положителния бизнес климат. По думите му се работи и за спомагателни тласъци за вложителите.

Инвестиционният план на „ Каолин ” ЕАД, който получи документ за инвестиция клас „ А “ е обвързван с  създаване на дружество за произвеждане на артикули от индустриални минерали в гр. Дулово, обл. Силистра. Размерът на инвестицията възлиза на над  60 млн.лв., като се чака да разкрие нови  120 работни места.

Проектът на „ Никвец ” ЕООД в областта на хуманното опазване на здравето е за региона на град Сливен и е на обща стойност 11 млн. лева, като ще бъдат открити 40 нови работни места.

Третият план, получил документ за инвестиция клас „ А “ е на „ Карготек България “ ЕООД. Той е за разширение на центъра за бизнес услуги на финландската компания в град София. Инвестицията е близо 1 млн. лева, като ще бъдат разкрити 172 работни места.

Последният план, сертифициран за инвестиция клас „ А “ е на „ Търговска лига- Глобален Аптечен Център “ АД и е обвързван с създаване на многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Сърце и мозък “, гр. Бургас. Проектът е на стойност над 9 млн. лева и ще открие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас „ Б “ получи капиталовият план на „ Термо Про “ ЕООД за създаване на център за апаратура и сервизно обслужване на хладилни елементи за мобилен температурен надзор в Индустриална зона София-Божурище. Инвестицията в произвеждане на промишлено хладилно и вентилационно съоръжение възлиза на над 2 млн. лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР