Икономическите санкции срещу Русия заради военната инвазия в Украйна са

...
Икономическите санкции срещу Русия заради военната инвазия в Украйна са
Коментари Харесай

Русия не е същата след санкциите, или как Беларус изпревари Германия по внос

Икономическите наказания против Русия поради военната инвазия в Украйна са довели до забележителни аномалии - до степен, в която Беларус към този момент изпреварва Германия по импорт на артикули към Москва, въпреки че стопанската система ѝ е 60 пъти по-малка от немската. Това демонстрират данни, оценени от Bloomberg.

Колкото и Русия да се пробва да компенсира спрения задграничен импорт и да заобикаля санкционните режими, управляващите не съумяват да се оправят заради обстоятелството, че най-големите страни-износители са снижили фрапантно потока на продажбите си към този пазар.

Спадът на годишна база е към 40% съгласно изчисленията на организацията. Дори страни като Китай, които не са въвели публични наказания против Москва, не престават да редуцират износа към Русия за следващ месец след военната инвазия.

Турция, въпреки това, подвига доста размера на износа на артикули от 274,4 млн. $ към края на март, до 441,5 млн. $ към края на април. Дори това не може да помогне на фона на спада на вноса от Германия, Япония, Южна Корея и други Няколко от най-големите автомобилни фабрики в Русия стопираха работа поради липса на части - съвсем 50% от нормалния импорт в страната е машини и коли. Обикновената хартия към този момент е дефицитна поради дефицита на вносни химически субстанции за избелването ѝ.

Директорът по интернационална логистика в компанията за експресни доставки СДЕК Андрей Побежимов споделя, че сега е доста мъчно да се пренесат товари от Европа, а в някои случаи е " съвсем невероятно ".

Медията обръща внимание, че съветските финансови служби към този момент не разгласяват някои основни статистически данни, в това число подробна разбивка за вноса и износа, след експлоадирането на войната. От формалните доклади на най-големите ѝ търговски сътрудници обаче се виждат свидетелства за цялостна смяна на икономическия пейзаж в страната.

Беларус се оказва един от главните " печеливши " играчи посред рецесията. Износът на артикули към Русия се е удвоил за един месец, изчислен в стойност на продукцията, която варира от строителни материали до храна за домашни любимци, разяснява Bloomberg.

Руската медия " Агентство " припомня, че това не е първият случай, в който Лукашенко се възползва от комплицираните връзки на Запада с Русия.

През 2014 година, когато Европейски Съюз и Съединени американски щати вкараха първите наказания против Путин със възбрана на износа на хранителни артикули, Беларус стартира да се занимава с реекспорт на дефицитните артикули към Русия. Така съветският пазар се оказа изненадващо добре екипиран с " беларуски " миди и хамон, както тогава разяснява Дмитрий Медведев.

Един от най-големите съветски карго превозвачи Fesco се пробва да отпуши веригите на доставки с нови морски направления за контейнеровози сред Виетнам и Владивосток на изток или сред Истанбул и Новоросийск в Черно море. Официалните прогнози са песимистични. Европейска комисия предвижда спад с над 25% на вноса на артикули в Русия на годишна база.

Антикризисните ограничения на Русия включват достъп до евтини заеми и дотации за засегнатите промишлености, анулация на митническите такси на разнообразна продукция и узаконяване на " паралелния импорт ", или продажбите на сивия пазар.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР