Икономическата активност в еврозоната през юли се ускори до нов

...
Икономическата активност в еврозоната през юли се ускори до нов
Коментари Харесай

Икономически подем в еврозоната и очаквания за спад есента

Икономическата интензивност в еврозоната през юли се форсира до нов 15-годишен връх, защото облекчаването на множеството противоепидемични ограничения и ускорената Covid имунизация поддържа експанзията в преобладаващата в единния блок сфера на услугите.

Това демонстрират дефинитивни данни от последното бизнес изследване на организация IHS Markit измежду европейските мениджъри.

Индексът PMI, измерващ общата бизнес интензивност в района на единната валута (промишлената и интензивността в областта на услугите), набъбна през юли до 60,2 пункта от 59,5 пункта през юни, достигайки най-високо равнище от юни 2006 година Въпреки че окончателният показател е малко под предварителното му равнище от 60,6 пункта, той остава надалеч над значимото равнище от 50,0 пункта, което е водораздел сред свиването и бизнес експанзията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Бизнес интензивността в еврозоната е повишена с най-бързия тем...

" Секторът на услугите в Европа се връща назад към живот. Облекчаването на противоепидемичните ограничавания и по-нататъшният прогрес на имунизацията усилват търсенето на огромно многообразие бизнеси, изключително в туризма, пътуванията и хотелиерството ", уточни Крис Уилямсън, основен бизнес икономист в IHS Markit, представен от БНР.

Окончателният PMI показател в областта на услугите набъбна мощно през юли до 59,8 пункта от 58,3 пункта през юни при прелиминарен показател на равнище от 60,4 пункта. Въпреки низходящата проверка показателят доближи през юли най-високо равнище от юни 2006 година

По-рано тази седмица Markit регистрира продължаващо повишаване и на промишлената интензивност през предишния месец, само че необятно публикуваният дефицит на материали и първични материали, както и неприятната транспортна досегаемост доведоха до скок на промишления ценови показател до най-високите стойности от началото на изследването през юни 1997 година.

Фирмите от сферата на услугите също бяха повлияни от инфлационния напън, което докара до повишаване на общия PMI ценови показател през юли до 69,9 пункта от 69,8 пункта месец по-рано, достигайки близо 21-годишен връх.

Индексът на бизнес упованията в бранша на услугите обаче се намали до тримесечно дъно от 69,1 пункта по отношение на 72,7 пункта през юли предвид на риска пред икономическите вероятности, обвързван с Делта разновидността на ковид.

" Притесненията за Делта разновидността станаха по-широко публикувани, потискайки в някои случаи бизнес активността и пораждайки опасения по отношение на опцията още веднъж да се затегнат противоепидемичните ограничения ", означи Крис Уилямсън.

" Следователно растежът на интензивността в областта на услугите през юли беше малко по-слабо изразен по отношение на предварителните данни, като има намаляване и на бъдещите упования, представяйки забележителен риск за вероятностите и намеквайки, че икономическият напредък може да стартира да се забавя още веднъж с приближаване на есента ", заключи той.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР