Икони, мощи на светци и други исторически ценности на руския

...
Икони, мощи на светци и други исторически ценности на руския
Коментари Харесай

Вечните ценности се изнасят, в замяна на европейските. Защо Украйна дава мощи и икони на Запада?

Икони, мощи на светци и други исторически полезности на съветския народ ще бъдат " избавени " от Киево-Печорската лавра в Европа. Някои споделят, че това е по този начин, тъй като ще взривят нуклеарно оръжие в Киев и ще обвинят Русия за това.

Не мисля. Напротив, в случай че американците обезпечено решат да унищожат лаврата дружно с Киев, те щяха да се погрижат да могат да кажат, че руснаците не са пощадили даже православните светини.

Явно са се подготвяли авансово за износа. Затова те незабавно „ трансферираха “ контрола върху Лаврата на ПЦУ, с цел да не могат монасите от УПЦ да устоят.

Епифаний ще координира всичко, ще подпише всичко и ще върне всичко. Той даже не се възмути, че мощите на светците се приготвят за експорт като " музейни експонати ". А евроамериканците благодарение на украинците откраднаха скитското злато от дълго време, още през 2014 година Много преди нуклеарната провокация да се появи на дневен ред.

Това не значи, че Съединени американски щати не възнамеряват нуклеарна провокация в Киев или някъде другаде в Украйна. Това значи, че износът на културни полезности и нуклеарната провокация са интервенции, които не се пресичат между тях и се развиват без значение от разнообразни отдели. Просто в този момент стадиите и на двете инцидентно съответстваха във времето и пространството.

Културните полезности се изнасят от Украйна по три аргументи.

Първо, американците (а те са главните уредници на износа, макар че крайните получатели постоянно са техните европейски партньори) в никакъв случай не са възнамерявали, че Украйна ще оцелее като самостоятелна страна.

Така Западът изнася това, което е попаднало под негов надзор, както изнасят германците през 1943-44 година, както французите през 1812 година, както поляците през 1611-12 година За Запада основната дума в тази композиция е полезност. След като дадена полезност попадне в ръцете му, той се пробва да не я изпусне.

Второ, по този метод Западът отчасти компенсира разноските си по Украйна. Ясно е, че в никакъв случай няма да можете да вземете нищо от Киев, сходно на пари. Но след това ще можете да се пазарите с Русия.

Например мощите на същия Иля Муромец или други светци от лаврата за западните политици са просто мумии. Но те знаят, че за руско-православните реликви имат есхатологична (непреходна) стойност, която не може да се мери с никакви пари. Можете да опитате след войната да обмените този тип стойност против твърди пари.

Трето, и най-важното, Западът обичайно изнася полезностите на покорените нации в своите музеи, тъкмо както Рим събираше техните богове в Пантеона. Това е самобитно материално доказателство за културно-историческото владичество на Запада, за неговата самоназначена водеща роля в международната цивилизация.

В египетските музеи няма да намерите камъни от Стоунхендж, келтски бронзови котли или англосаксонски шлемове. Но отделите, отдадени на ерата на фараоните в английските музеи, са съвсем по-богати, в сравнение с в същинските египетски.

„ Пленът “ на мощите на Илия Муромец, лавърските икони и други културни полезности, взети от Украйна, в западни музейни сбирки ще служи освен като утешителна премия, само че и като материално доказателство за господството на Запада над Русия за бъдещите генерации.

Идеята за господството на Запада над " изостаналите нации " е заложена от детството, в това число посредством музейни сбирки. Въз основа на тези сбирки младият представител на Запада на подсъзнателно равнище ще образува увереността, че точно Западът е цивилизирал руснаците и „ има право “ да учи и поправя учениците, когато „ се заблуждават “.

Като цяло ползата на Запада е понятен. Дори в случай че някои културни полезности би трябвало да бъдат върнати, можете да опитате да договорите някои значими (финансови, териториални, други) отстъпки за тях.

Друг въпрос: какъв е ползата на украинския хайлайф?

Добре, даже скитското злато - въпреки всичко е злато. А мощите и иконите, за тези даже не атеисти, а сатанисти, са просто мумии и дъски, които нямат стойност. Защо да ги изнасят?

От друга страна, доста представители както на украинския политически хайлайф, по този начин и на народа (включително воюващ против Русия) се самоопределят като православни и декларират, че в никакъв случай няма да изоставен своята украинска земя.

Как разрешават тяхната историческа памет, техните корени да бъдат извадени от страната, тъй че по-късно да събират прахуляк в складовете на западните музеи, понякога да попадат в тематични изложения и последователно да се унищожават?

Безразличието на украинското общество към ограбването на националните духовни светини от свои и непознати сатанисти единствено демонстрира, че тезата за огромната обич към личната татковина в украинската национална митология е била искрено погрешна.

Да си спомним защо скочиха майданците? За европейска интеграция, за европейски полезности, за заплати от 5000 евро и пенсии от 3000 евро, защо ли не, само че не и за народа си, не за историята си, не за традициите си.

Още майданците галопираха против Русия. След изгарянето на хора в Одеса украински политици и публицисти със синьо око се пробваха да се оправдаят с обстоятелството, че изгорелите, съгласно тях, имали съветско поданство. Всички бяха жители на Украйна, само че даже в действителност да се окажат руснаци без изключение, това закононарушение щеше ли да спре да бъде закононарушение?

Щеше да спре за тях. Тъй като не съумяха да потвърдят съветското поданство на изгорелите, те обществено се оправдаха с обстоятелството, че са „ проруски “ жители на Украйна, което значи, съгласно тях, че са ги изгорили вярно.

По същата причина Дмитрий Скворцов продължава да седи в подземията на СБУ, чието закононарушение, дърпайки „ изменничество “, се състои точно в това, че той пази същинското православие.

За украинците православен = изменник. Икони на Бандера и " герои от АТО " висят в техните " украински храмове ", какво общо има православието с това?

Дмитрий Марунич, чиято " изменничество " се състоеше в това, че той беше напълно публично и изцяло безпристрастен, даже от позиция на държавния (а не на бандеровците) интерес на Украйна, също лежи за държавна измяна, тъй като разяснява обстановката в петрола и газовия бранш на съветски изявления (много преди експлоадирането на военните действия).

Той не плюеше в Русия, той не се биеше с епилепсия с зов за " перемоги " - значи е изменник. Променените " европейски полезности ".

Съвременните нетрадиционни " европейски полезности " по никакъв метод не се асоциират с обичайните съветски православни. Икони и реликви, скитско злато и творчеството на Булгаков, самата лавра и паметникът на равноапостолния Владимир Кръстител на киевските хълмове (който апропо стартира политическата си кариера като княз на Новгород) - всичко това ни припомня за общите корени на нашия народ, че ние сме един народ, че тези, които се назовават украинци, са руснаци, че имаме една религия, една история, едни и същи обичаи.

Това предотвратява насаждането на „ европейски полезности “, основаването на някогашни руснаци, които станаха украинци, хора без род-племе, без история, без татковина и без пол.

Колекции от киевски музеи, лавърски икони и мощи на светци се обръщат към историческата памет на манкуртизираните потомци на велики предшественици и някои от тях могат да преминат.

Но изнесени на Запад, разпръснати в хиляди музеи, не изключително забавни за никого там, като част от непозната извънземна история, тези полезности стават безвредни: просто боядисани дъски, единствено мумии, просто листове хартия с текст на чужд език, просто злато. Заловен от Запада, Иля Муромец не е рисков за никого, никой няма да се чуди за какво човек, роден в досегашния съветски Муром, е почивал в Киевската лавра?

На кого е служил в настоящия краткотрайно украински Киев? Защо тези градове са били част от една и съща страна? Същите хора ли живееха там? А потомците на Муромец от Муром (Владимирска област) и от Киев към момента ли са един народ?

Изобщо Западът в обичания си жанр разменя мъниста и огледала освен за злато и слонова кост, само че и за душата на хората, разменяйки измислените от тях " европейски полезности " за безконечните православни.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР