Игрите са известни с пристрастяващия си характер – нещо, което

...
Игрите са известни с пристрастяващия си характер – нещо, което
Коментари Харесай

Свещеник похарчи над $40,000 от средствата на църквата за игри като Candy Crush и Pokémon Go

Игрите са известни с пристрастяващия си темперамент – нещо, което може да накара хората да похарчат доста пари за тях. Един подобен финален образец е католически духовник, който неотдавна беше задържан и упрекнат, че е откраднал над 40 000 $ от някогашната си енория и ги е похарчил за игри като Candy Crush и Mario Kart.

Преподобният Лорънс Козак, на 51 години е упрекнат в кражба и други свързани с нея закононарушения за това, че сякаш е употребявал църковна кредитна карта, с цел да похарчи 41 879,83 $ за мобилни игри сред септември 2019 и юли 2022 година, оповестява The Philadelphia Inquirer.

Разследващите споделят, че разноските са станали известни през 2022 година, когато счетоводител, работещ в църквата в Потстаун, Пенсилвания разкрил „ астрономическо количество преводи, свързани с Apple “ в извлеченията от кредитните карти на енорията по време на финансов обзор. Предполага се, че идентификационният номер на Apple е бил регистриран на Козак.

Средствата на църквата са били употребявани и за закупуване на предмети благодарение на акаунт в Amazon, регистриран на Козак, в това число маса и детска раница за кръстницата му.

Козак отхвърля да е употребявал умишлено кредитната карта на енорията, когато е доведен в полицията след откриването на таксите, като твърдял, че и персоналната му банкова карта и кредитната на енорията са свързани с неговия iPhone. Той декларирал, че църковната карта е употребена за позволени стрийминг услуги и програмен продукт на Microsoft Office, само че призна, че може да я е употребявал за закупуване на игрални продукти, тъй като не е „ човек на детайлите “. Той прибавя, и че е търсил съвещания за пристрастяването си към игрите и харченето на пари за тях, съгласно писмената декларация.

Избраните от Козак игри са били Candy Crush, Mario Kart Tour, Pokémon Go и Cash Frenzy, както и разнообразни игри с игрални автомати и скрити предмети.

Записите демонстрират, че той в действителност е направил заплащания на обща стойност 10 600 $ от персонална банкова сметка за покриване на салдото по кредитната карта на църквата.

Козак е пуснат в административен отпуск от църквата през ноември 2022 година. През 2023 година неговият заместител в енория „ Свети Томас Мор “ оповестява на полицията, че е получил писмо от Козак, съдържащо чек за 8000 $ за „ възобновяване на разноските на енорията “. Ръкописното му писмо гласи: „ Съжалявам, че позволих тази неточност, която е била източник на стрес за вас. “

На Козак бяха повдигнати обвинявания предишния четвъртък и от този момент е освободен, откакто внесе гаранция от 250 000 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР