Играта с огъня понякога може да е опасна и никога

...
Играта с огъня понякога може да е опасна и никога
Коментари Харесай

Астронавтите на МКС си играят с огъня на проучване

Играта с огъня от време на време може да е рискова и в никакъв случай толкоз доста, колкото в галактическа капсула на 400 километра над Земята. Но през последната седмица астронавтите на Международната галактическа станция съзнателно провокираха пожари за проучване държанието на пламъците в нулева гравитация, написа " Гардиън ".

Учените зад опита, наименуван Confined Combustion, разясняват, че ще помогне за възстановяване на пожарната сигурност на станцията и на бъдещи лунни задачи, защото ще могат да предрекат по какъв начин пожарът може да прогресира в условия на ниска гравитация.

Последните опити не са първите с следено предизвикателство на пожар на Международната галактическа станция, само че в този момент процесът е бил изследван по-подробно.

При опитите са употребявани транспарантни акрилни пластмасови листове и плат от памук и фибростъкло. Пожарите са запалени в кутия, която е била в друга кутия, с цел да се подсигурява безвредно осъществяване на опитите. При извършените 15 опита досега пожарът е траял сред 1 и 22 минути.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР