Игълс“ изпревариха Майкъл Джексън за най-продаван албум в САЩКомпилацията с

...
Игълс“ изпревариха Майкъл Джексън за най-продаван албум в САЩКомпилацията с
Коментари Харесай

„Игълс“ изпревариха Майкъл Джексън за най-продаван албум в САЩ

„ Игълс “ изпревариха Майкъл Джексън за най-продаван албум в Съединени американски щати
Компилацията с най-големите шлагери на „ Игълс “ „ (Eagles “) – „ Eagles' greatest hits “ надмина "Thriller" на Майкъл Джексън като най-продаван албум в Съединени американски щати в новата ранглиста на Американската асоциация на звукозаписната промишленост (RIAA).

RIAA съобщи, че "The Eagles: Their Greatest Hits 1971-75" - компилация от първите четири албума на кънтри-рок групата, към този момент е с продажби от 38 милиона бройки, задминавайки "Thriller's" с 33 милиона.

Компилацията отдавна заема първото място в продажбите на албуми в Съединени американски щати, само че през 2009 година бе изпреварена от "Thriller", откакто продажбите на албума скочиха след гибелта на Джексън.

"Hotel California", албумът на „ Игълс “ (в превод – орлите, бел. ред.) от 1976 година с шлагер сингъла със същото име, се подрежда на трето място с 26 милиона продадени бройки.

Новото класиране включва продажбите както на дискове, по този начин и на стрийминг, които не са били изчислени за орлите от 2006 година насам, съгласно списание Ролинг Стоун.

"Ние сме признателни на нашите фамилии, на нашите мениджъри, на хората от асоциацията и най-много на правилните си почитатели, които останаха с нас през 46-те години на върхове и спадове “, сподели 71-годишният фронтмен и съосновател на групата Дон Хенли в изказване за Ролинг Стоун.

След гибелта на съоснователя на „ Игъл “ Глен Фрей през 2016 година на 67-годишна възраст, бандата се преструктурира и възобнови участията си през идната година. Предстоят й поредност от концерти в Съединени американски щати през септември. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР