Ига Швьонтек се радва на мечтан сезон до момента, като

...
Ига Швьонтек се радва на мечтан сезон до момента, като
Коментари Харесай

Серията няма край: Швьонтек неутрализира бивша номер 1 и е 1/4-финалистка в Рим!

Ига Швьонтек се радва на желан сезон досега, като не познава усета на загубата от февруари насам, а в това време подвигна четири следващи трофея, три от които от мощната категория " Мастърс 1000 ". След едноседмична пауза Ига е назад на корта, с цел да вземе присъединяване на шампионата в Рим, където победи преди година. Тя започва с разгромна победа, само че през днешния ден я очакваше мъчно предизвикателство, изправяйки се против някогашната първа ракета Виктория Азаренка. Двубоят бе изпълнен с огромен заряд и Швьонтек за първи път от много време бе притисната до стената, само че въпреки всичко записа 25-та поредна победа - 6:4 6:1.

Очакванията за зрелищен конфликт сред двете се оправдаха още от първата минута. Азаренка стартира стремително дуела и имаше самодейността на своя страна, до момента в който в дейностите на топ поставената се виждаше много брак. Така някогашната номер 1 се откъсна напред с 3:0 и контролираше развоя на сета, само че скоро събитията получиха цялостен поврат. Швьонтек понижи грешките и вкара в деяние форхенда си, като това бързо й разреши да навакса пасива си. Само за момент преднината от два пробива за беларускинята остана в историята, а настоящата шампионка се приближи към триумфа в първия сет - 5:3. Тогава последва нов спад и лидерката в ранглистата пропусна да осъществя цели четири мачбола, предавайки подаването си. В последна сметка последната дума бе на Швьонтек, която мигновено отговори на съперничката си, и по този начин направи първата крачка към четвъртфиналите след този сет, траял час и 18 минути.

По подобен метод започва втората част. Двукратната шампионка от Шлема взе още дебютния сервис гейм на полякинята, само че и този път отговорът на лидерката в схемата не закъсня. Швьонтек направи рибрейк, а до края сподели за какво господства в Тура през последните няколко месеца, като не даде нито гейм повече на опитната си съперничка, класирайки се напред в Рим, където на следващия ден я чака друга среща със шампионка от Големия Шлем, а точно Бианка Андрееску.

W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W
W

25 CONSECUTIVE WINS for World No.1!
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР