Идва лятото, а с него и различни вируси. Опасностите, които

...
Идва лятото, а с него и различни вируси. Опасностите, които
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев за опасностите, които ни дебнат през лятото

Идва лятото, а с него и разнообразни вируси. Опасностите, които ни дебнат през този сезон, бяха тематика на гостуването на проф. Тодор Кантарджиев в " Денят стартира с Георги Любенов ".

Той посочи, че преносител на някои болести са комарите и в столицата са взети ограничения против този тип инсекти. Проф. Кантарджиев предложи да си купим репеленти и машинки против комарите в стаите, майките на бебета да мажат с репелент количките и леглото на детето, а не кожата му.

Предупреди, че по обяд хапят тигровите комари, които са пренесени у нас с цветя, а след 18 часа хапят този тип, който всекидневно обитава нашите георграфски ширини.

След два дни идва астрономическото лято и би трябвало да помислим за някои летни инфекции, сподели още Тодор Кантарджиев.

" Инфекциите са свързани с храненето, пиенето на вода и мръсните ръце. Възпитаният човек би трябвало да си мие по 12 пъти дневно ръцете без да сме в коронавирус конюнктура, да се основават привички и на децата за това, а когато сме на курорт - тоалетните ни кърпички да са на хлорна основа. " - предложи проф. Кантарджиев.

Той разяснява и разпространяването на коронавирус като посочи, че в Гърция преди ден са регистрирани 7000 новозаболели, от които 8 души са умряли. В България в същия ден имаме 240 болни, само че 9 умряли.

" Това значи, че в Гърция много повече са имунизираните и смъртността е по-ниска, същото е в цяла Европа ", означи той.

Проф. Кантарджиев разясни, че Омикрон стартира да мутира и B2 се е изчерпил. Най-новият вид на варианта ще е BE.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР