Идеята за участие на Южна Корея в така наречения алианс

...
Идеята за участие на Южна Корея в така наречения алианс
Коментари Харесай

„Chip 4“: Формира се нов технологичен съюз между 4 държави

Идеята за присъединяване на Южна Корея в по този начин наречения алианс Chip 4, който би трябвало да я сплоти софтуерно със Съединени американски щати, Тайван и Япония, се разисква от дълго време, само че при започване на септември нейни представители ще създадат решителна крачка в тази посока. Те ще вземат участие в среща на представители на четирите страни.

Концепцията за сходен софтуерен съюз получи публичност през март тази година. Смята се, че Съединени американски щати, Тайван, Япония и Южна Корея дружно ще могат по-ефективно да се оправят с производството и доставките на полупроводникови съставни елементи, отбелязва Business Korea.

Въпреки че евентуалните членове на алианса не акцентират неговия външнополитически статус, анализаторите считат, че съюзът ще бъде основан, с цел да ограничи възходящото въздействие на Китай в региона на новите технологии.

Представители на Южна Корея са обезпокоени от тази наклонност, защото стопанската система на страната зависи значително от търговията с Китай. Миналата година Китай е заел една четвърт от общия размер на южнокорейския експорт на стойност $644,4 милиарда

В същото време до 29,3% от корейските артикули, изпратени за експорт, зависят от първични материали и съставни елементи, импортирани преди този момент от Китай. За съпоставяне, единствено 12,9% от южнокорейския експорт зависи от доставки от Съединени американски щати. Всъщност стопанската система на Южна Корея зависи повече от Япония (20%), в сравнение с от Съединени американски щати.

В началото на идващия месец представители на четирите страни ще се срещнат, с цел да обсъдят предварителните условия за присъединяване в алианса „ Chip 4 “. Тогава се чакат решения, които ще хвърлят повече светлина върху новосформиращата се софтуерна коалиция.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР