Внезапният спад в цените на Tesla доведе до намаляване на

...
Внезапният спад в цените на Tesla доведе до намаляване на
Коментари Харесай

Tesla има нов проблем: лизинговите компании са недоволни


Внезапният спад в цените на Tesla докара до понижаване на остатъчната стойност на лизинговите коли, което отблъсква лизинговите компании (снимка: CC0 Public Domain)

М ного европейски компании за коли чартърен са все по-недоволни от политиката на Tesla, която неведнъж понижава цените на своите електрически автомобили . Остатъчните стойности на транспортните средства на Tesla паднаха внезапно, заради по-ниските цени, което попречи на лизинговите компании да осъществят предстоящата облага при продажбата на коли.

Ричард Кнубен, основен изпълнителен шеф на Leaseurope, национална група, представляваща 31 страни, сподели пред Ройтерс, че няма „ нищо по-лошо от това активите на купувача да не престават да се обезценяват като стойност ”.

Според него, неочакваният спад на цените е довел до понижаване на остатъчната стойност на лизинговите коли, което е предизвикало загуби на лизинговите компании.

Освен това лизинговите компании са недоволни от бавното и скъпо следпродажбено обслужване на Tesla. Някои компании настояват, че ремонтите на Tesla са прекомерно мудни и костват доста повече в сравнение с другите марки коли, защото частите са скъпи.

Лорна МакАтиър, управител на автопарка в английската енергийна компания National Grid, споделя, че разноските за ремонт на Tesla са три пъти по-високи от междинните за промишлеността.

Tesla е подхванала някои стъпки, с цел да успокои недоволните клиенти, в това число отстъпки на лизинговите компании, и се пробва да усъвършенства следпродажбеното обслужване, отбелязва Ройтерс. Освен това, от средата на 2023 година Tesla стартира да предлага на лизинговите компании неофициални отстъпки до €2000 в края на тримесечието за покупки на Model 3 и Model Y.

„ Остатъчната стойност на Tesla падна толкоз бързо, че не съм сигурен какво се предлага ”, разяснява Ричард Кнубен. „ Вече оферират задоволително отстъпки ”.

Мениджърите на автопаркове и ръководителите на лизингови компании споделят, че понижават зависимостта си от Tesla, защото главният ѝ съперник в Китай, BYD, навлиза на европейския пазар с по-икономични модели електрически транспортни средства.

Традиционните производители на коли като Volkswagen и BMW също създават все по-конкурентни електрически автомобили, означават пазарните наблюдаващи.

Лорна МакАтиър твърди, че National Grid има повече от петстотин Tesla коли в своя автопарк от 2000 транспортни средства, само че възнамерява да отстрани тези електрически автомобили, в случай че казусът не бъде решен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР