Идеята за оптимизация на администрацията не е нова в българското

...
Идеята за оптимизация на администрацията не е нова в българското
Коментари Харесай

Христина Христова: Оптимизацията на администрацията трябва да стане след качествен анализ

Идеята за оптимизация на администрацията не е нова в българското политическо пространство. Там би трябвало да се подхожда първо с разбор, не може да се каже – редуцираме 15%. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ някогашният обществен министър. Тя добави, че следи няколко организации и съгласно нея там няма задоволителен административен потенциал – работят по 8 часа дневно с хора и по-скоро имат потребност от подсилване.

„ Само количествената част, когато подхождаме към промени в администрацията, не е задоволителна. Трябва да се направи и първокласен разбор на административния потенциал. Хората доста постоянно не са удовлетворени от административното обслужване, по тази причина би трябвало да се направи разбор на качеството на администрацията, да се усъвършенства административното обслужване и нещо основно, което да се внушава на всеки държавен чиновник – отношението към жителите “. По думите й тази мярка, която ще се направи по изчисленията на Асен Василев, ще докара до напън на пазара на труда и би трябвало съгласуваност с Министерството на труда и обществената политика, с цел да се възнамеряват стратегии за преквалификация.
Бивш обществен министър уточни какъв брой би трябвало да е минималната заплата
Бившият министър на труда и обществената политика Христина Христова съобщи, че всички партии, които вземат участие в договарянията за кабинет, дав...

По отношение на увеличението на осигурителния приход Христова сподели, че тази тематика също не е нова и по нея спорят обществените сътрудници и страната. „ Аз си мисля, че постоянно е добре и поражда доверие, когато има правила. В началото имаше съответствие със междинната работна заплата, това е добра концепция. Харесва ми концепцията да има коефициент на съответствие със междинната работна заплата, само че 2,3 коефициент може би е много висок “, добави някогашният обществен министър. По думите й би трябвало да се има поради икономическата рецесия и Коронавирус пандемията, да се проучва деликатно, тъй като са наслоени рецесия върху рецесия.

Във връзка с добавките за пенсионерите Христина Христова разяснява, че бонусите за възрастните хора нямат нищо общо с правилата на пенсионно-осигурителната система и към момента не е ясно какво тъкмо ще получават те след 1 януари. Според Христова положителната обществена политика не е лявата или дясната, а съответната обществена политика. 

Още от ОБЩЕСТВО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР