Идеята за частично отваряне на училищата до края на годината

...
Идеята за частично отваряне на училищата до края на годината
Коментари Харесай

Смут в системата заради евентуалното връщане на част от учениците в клас

Идеята за отчасти отваряне на учебните заведения до края на годината провокира ужас измежду родители и синдикати. Причината е терзанието, че няма по какъв начин да се съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост, децата да стоят с маски по няколко часа дневно или да заобикалят да допират повърхностите в учебно заведение. Преподаватели и синдикати също се тормозят, че това може да докара до разпространяване на ковид, а огромна част от учителите са в рисковата група.

В неделя министър председателят Бойко Борисов съобщи, че е допустимо в клас за малко да се върнат физически седмокласниците и дванадесетокласниците, за които предстоят и значими изпити. Останалите възпитаници може да завършат годината отдалечено.

От понеделник беше пусната петиция против опцията за отваряне на учебните заведения даже единствено за някои випуски и при засилени ограничения за сигурност като по-малки класове, разстояние сред учениците в стаите и носене на маски. В нея се упорства само учениците от VII и XII клас да се върнат в класните стаи, само че само за идните изпити за кандидатстване в гимназия, както и за матурите. Появиха се оферти и за по две дати за изпитите.

До момента петицията е подписана от над 3000 души при над 600 000 възпитаници.

От Синдиката на българските учители обявиха в понеделник, че връщането на учителите в учебно заведение би трябвало да е благопожелание, защото огромна част от тях са в рисковата група. Според водача на синдиката Янка Такева имало и потребност от сериозна подготовка и надали отварянето на класните стаи можело да стане преди 26 май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР