Идеята на Лютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в

...
Идеята на Лютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Идеята за признаване на турско малцинство у нас е провокация

Идеята на Лютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска... към профила за признание на турско малцинство у нас е провокация. Това съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация и боен министър Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.

„ В Българската конституция не се признават групови малцинствени права. След тези искания идват други искания и се стига до фракционизъм и до казуса "Кипър ". Лично аз считам, че тук към този момент би трябвало да се намесят правораздавателните органи и сходни провокации, които са ориентирани към етническия мир и успокоение в България, би трябвало да бъдат санкционирани”, съобщи Каракачанов, представен от БТВ.

Още при започване на 90-те години основателят на Движение за права и свободи и тогавашен съпартиец на Лютви Местан Осман Октай е изрично срещу построяването на партията на етнически принцип.

„ Не бихме обърнали съществено внимание на приказките на Лютви Местан, в случай че той не е план на Анкара. И Анкара, постоянно съм казвал, че е в тирания, и когато има тежки вътрешни проблеми, ги придвижва на открито. Аз тези позиции и на Движение за права и свободи, и на Лютви Местан постоянно съм ги коментирал като външни позиции за дестабилизация на страната”, съобщи Осман Октай.

Според Октай тематиката за етническите малцинства у нас е затворена още с утвърждението на конвенцията за отбрана на правата на малцинства от държавното управление на Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ "Кирил и... към профила.

По-рано водачът на ДОСТ Лютви Местан настоя за признание на турско малцинство у нас – както в Албания е прието съществуването на българско. Наличието на турско малцинство у нас е справедлив факт, сподели той в утринния блок на БТВ.

„ Лютви Местан е етнически турчин и би трябвало да бъде почитан като подобен. Наличието на малцинства в една страна е въпрос на справедлив факт, а не е юридически въпрос”, сподели Местан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР