Идея за ново ляво обединение изплаши лидера на БСП Корнелия

...
Идея за ново ляво обединение изплаши лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Идея за ново ляво обединение изплаши БСП. Нинова зове всички бивши членове да се върнат в партията

Идея за ново ляво обединяване изплаши водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Всички някогашни членове на Левицата, основали свои обединения, включително лидерите на АБВ Румен Петков, на " Изправи се.БГ "  Мая Манолова, на прогресивната линия Красимир Янков, на " Движение 21 " Татяна Дончева, на МИР Симеон Славчев и  на " Нормална България "  Георги Кадиев, се събират на следващия ден в НДК, с цел да обсъдят новия " ляв блок " по концепция на Костадин Паскалев, който е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Това обаче накара Нинова да ги призове да се върнат в партията. 

" Лявото е в рецесия, а един от методите да се излезе от нея е да се обединим. Искам да съм пределно явен, че нямам никакви упоритости нито да променям управлението на Българска социалистическа партия, нито да завладявам " Позитано ". Лявото не може без Българска социалистическа партия, а към този момент и без всички останали. Прекалено доста станахме, с цел да не се обединим ", обясни пред Георги Кадиев. 

По думите му, БСП би трябвало да разбере, че времето, в което се държи като доминант в лявото, а не като сътрудник, е отминало. " Бъдещето не е на някакво еднолично доминиране ", уточни Кадиев. 

" Малко сме като разведено семейство, което се пробва да се събере в името на децата. Имаме търкания, само че това няма значение. Искаме да го създадем всички дружно. Да бъдем сътрудници ", добави Кадиев. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обачи прикани всички някогашни членове на левицата, основали свои формации да се върнат в партията и отправи поименна покана към президента Георги Първанов, ръководителите на АБВ - Румен Петков, " Изправи България " - Мая Манолова, " Движение 21 " - Татяна Дончева, " Българска прогресивна линия " - Красимир Янков, " Нормална страна " на Георги Кадиев и МИР на Симеон Славчев. 

" Подновете си участието в Българска социалистическа партия, заповядайте назад, с цел да можем дружно с потенциала на всички да търсим обединяване и мощ в ляво. Ние се обръщаме към тези субекти, партийни, които се събират на следващия ден, тъй като това са партии, които били учредени от напуснали наши приятели ", сподели Нинова. 

Тя уточни, че БСП в никакъв случай не е серпантина опитите и процесите да търси обединяване вляво и даже е стигала до коалиция от 26 партии. Тя акцентира, че тематиката е доста значима, всеки опит за обединяване вляво е значим, само че е значимо върху какво стъпва сходен план, върху какви хрумвания, а да не съставлява единствено упоритост за персонални реализации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР