+ + и ½ от 5 Още от същото: Останалото

...
+ + и ½ от 5 Още от същото: Останалото
Коментари Харесай

Кино: "Борсови играчи" с Алек Алексиев и Мариан Вълев

+ + и ½ от 5 Още от същото: " Останалото е пепел ".
Встрани от трилъра със замененото преди премиерата заглавие и съдещите се за авторски права съсценаристи (Кузман Илиев и Илиян Скарлатов, и двамата финансови анализатори), филмът е любопитен с осветяването на нова за българското кино тематична ниша - борсовото задкулисие. Познавателен плюс за елементарния фен е достоверността на средата, снимано е в действителни трейдърски офиси в България.

Проектът е с отчасти държавно финансиране на среднобюджетна сесия (до 600 000 лева.), явно допълнено от мощни частни компании от сферите на хазарта, търговията с медикаменти и недвижимите парцели, чиито лога относително дискретно са позиционирани като декор на действието. Привлечен е професионален сценарист (Александър Чобанов, " Дяволското гърло ", " Отдел Издирване " ), ангажирани са положителни артисти. Визията е ефектна (режисьор Георги Костов, оператор Мартин Димитров), с динамичност на монтажа (филмът образец е " Уолстрийт " на Оливър Стоун), фрагментите от дрон не са пестени.

Зрителят е потънал в света на " дилинга ", вижда по какъв начин се вършат огромни пари от
залог върху придвижването на швейцарския франк по отношение на еврото. Алек Алексиев е академични учител и първенец от " Харвард ", учи студентите по какъв начин " мъдро смляната информация се трансформира в договорка ". Но самичък е мечтател, стои над " мръсната " процедура, в миналото татко му се е самоубил след банкрут. Не може да заведе претенциозната си другарка (Боряна Братоева) в Бали и тя го сменя с безсъвестен състезател (Дарин Ангелов), който може. Той обаче е наследник на " кръстника " в сянка (Димитър Баненкин) измежду борсовите трейдъри.
Реклама
Следва " фаустовска " договорка, идеалистът получава света, само че губи себе си. Явяват се Мариан Вълев (солиден и отвън амплоато) като остарял другар на татко му и Радина Кърджилова (балансирана) като сътрудник от ДАНС и допустима нова обич, с цел да го върнат в правия път. Но тази промяна остава незащитена като логика на психиката и претекстове, губи се в общата " красивост " на жанровата реплика.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР