HypnoticРежисьор и сценарист: Робърт РодригесС: Бен Афлек, Алис Брага, Уилям

...
HypnoticРежисьор и сценарист: Робърт РодригесС: Бен Афлек, Алис Брага, Уилям
Коментари Харесай

Кино | Хипнотик на Робърт Родригес с Бен Афлек

HypnoticРежисьор и сценарист: Робърт РодригесС: Бен Афлек, Алис Брага, Уилям Фихтнър, Джак Ърл Хейли, Хейла ФиниВреметраене: 93 мин.Още от същото: " Мементо " на Кристофър Нолан+ + + от 5 HypnoticРежисьор и сценарист: Робърт РодригесС: Бен Афлек, Алис Брага, Уилям Фихтнър, Джак Ърл Хейли, Хейла ФиниВреметраене: 93 мин.Още от същото: " Мементо " на Кристофър Нолан+ + + от 5
Идеята за Hypnotic хрумнала на Родригес преди двайсетина години след прожекция на реставрирана версия на " Шемет " на Хичкок. Заглавието от една дума и загадката, заровена в съзнанието на централния проверяващ, са респект към майстора. За оформянето на сюжета е притеглен Макс Боренстийн, развил телевизионните серии по Minority Report на Филип К. Дик. Чиито сънувани светове по ръба на действителността са второто огромно въздействие в " Хипнотик ".

Резултатът е здрав жанров пай без специфични арт искания (с изключение на един миг на отстранение, за който ще стане дума). В главата на обръгнал полицейски детектив (Бен Афлек) с тъга в предишното сме. Отвлечена е 7-годишната му щерка, пред очите му, на детската площадка. Минали са години. При чудноват банков грабеж, участниците в който като марионетки следват непозната воля, му е подхвърлена полароидна фотография на детето с надпис - диря. По нея детективът подрежда пъзела на живота си дотук.
Реклама
Нищо не е каквото наподобява. Минават епизоди с гонитби и стрелби, с потвърдената динамичност на Родригес (сам той е зад камерата), които след това се оказват " хипнотичен конструкт ". Каквото в последна сметка не е ли и самото кино, намига режисьорът, вдигайки в кулминационния миг камерата над личната си снимачна площадка, в персоналното си Troublemaker Studios в Остин, Тексас.

Родригес е мощен в моментите на деяние, с камера от първо лице, не толкоз в логиката, провокирала самото деяние. Афлек е оставен свръхсериозен, единствено челюсти и вторачен в нищото взор. Пролуки за подигравка няма. Цвят и многообразие дават тъкмо откритият изверг (характерният артист с немски генезис Фихтнър) и контрастната на модела на Хичкок съдбовна жена до детектива. Тя е с топлата красота на бразилката Алис Брага ( " Град на бога " ), нежна в близостта и корава в екшъна. Който е задачата тук.


Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР