И така ни примамват да ги купим, за да ги

...
И така ни примамват да ги купим, за да ги
Коментари Харесай

Възможна опасност: Замислете се преди да отворите консерва с риба тон!

И по този начин ни примамват да ги купим, с цел да ги употребяваме, когато сме вкъщи, в службата или на пикник в гората


Но, консервираните храни не са изключително безвредни за прилагане. С тях постоянно би трябвало да имате едно на разум! И то освен поради високото равнище на сол или други хранителни характерности. Както оповестява Росийская Газета, консервираната храна съдържа микроскопични частици цинков оксид. И тези микроскопични частици цинков оксид могат да нанесат сериозен удар на храносмилателната система. Например, те могат да нарушат усвояването на питателните субстанции в червата, предизвестяват откриватели от университета „ Бингхамтън “.

Оксидните частици се откриват върху стените на червата и провокират промени или загуба на микролипи на повърхността на клетките, участващи в абсорбирането на хранителни субстанции. Без тях червата преработват питателните субстанции доста по-лошо. Освен това, микрочастиците могат да усилят пропускливостта на червата. Това значи от червата, разнообразни детайли да влязат в кръвта.

Известно е: цинковият оксид участва в редица консервирани храни като антимикробно вещество. Също по този начин предотвратява оцветяването на артикули, съдържащи сяра. Като част от проучването, учените проучиха консервирана царевица, риба звук, аспержи и пиле. Установено е, че наличието на цинк в тези артикули е 100 пъти по-голямо от целесъобразния дневен банкет.

Професор Гретхен Малер от университета „ Бингхамтън “ прецизира, че в случай че не ползвате консерва риба звук всеки ден, високото наличие на цинк няма да се отрази чак толкоз съдбовно на здравето.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР