И през 2024 г. земеделските производители ще продължат да се

...
И през 2024 г. земеделските производители ще продължат да се
Коментари Харесай

И през 2024 г. земеделските производители ще се осигуряват най-малко на 780 лв.

И през 2024 година земеделските производители ще продължат да се обезпечават минимум на 780 лв.. Това реши бюджетната комисия при второто четене на финансовата рамка на Държавното публично обезпечаване. Предложението на кабинета беше прагът им да бъде подравнен до бъдещия размер на минималната работна заплата - 933 лв.. След диспути, траяли 2 дни, концепцията беше отхвърлена.

" Имаше несъгласия сред нашите оферти, в годините постоянно сме правили равномерен преход, по тази причина ви предлагам да се обединим към сумата от 810 лв.. По този метод ще помогнем и няма да допуснем отиването в сивата стопанска система ", съобщи Ирена Димова от ГЕРБ-СДС.

" Твърдо държим на 933 лв.. Искрено имаме вяра, че тази група има право един ден да се пенсионира на естествена пенсия и един ден като приключат своята активност, да не се окажат, че са на извънредно малко средства ", съобщи Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

" Разликата ще е незначителна. Но се прибавя, при ползвне на права, болнични или други, лицата ще получават по-малко ", съобщи Ивайло Иванов - шеф на Национален осигурителен институт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР