И малки, и големи ще полудеят по тези много вкусни

...
И малки, и големи ще полудеят по тези много вкусни
Коментари Харесай

Лимецови сандвичи за детски рожден ден

И дребни, и огромни ще полудеят по тези доста вкусни и здравословни сандвичи

Необходими Продукти

За питките


● брашно - 300 г грахам
● брашно от лимец - 200 г
● вода - 300 мл
● квас - 2 пакетчета, суха
● хималайска сол - 1 с.л.
● кафява захар - 1 ч.л.
● зехтин - 3 с.л.
● маслини - 150 г
● моркови - 1 бр. по - дребен
● чубрица - 1 ч.л.
● босилек - 1 ч.л.
● риган - 1 ч.л.

За плънката


● яйца - 2 бр. сварени
● колбас - 200 г шпек
● зелена салата
● краставици - 1 бр.
● домати - 1 бр.

Начин на подготвяне

Двата типа брашно се пресяват дружно. Маслините се нарязват на дребни части, а морковът се настъргва. Водата се затопля леко и в нея се разтваря сухата квас. След това се прибавят кафявата захар, хималайската сол и зехтинът.

Разбърква се хубаво. След това последователно стартира да се прибавя брашното. Замесва се меко тесто. След това към тестото се прибавят нарязаните маслини, морковът и подправките. Готовото тесто се меси още малко, с цел да могат да се разпределят отмерено подправките, маслините и морковът.

Готовото тесто се оставя завито и на топло за към 20-30 минути, да втаса. След като тестото е втасало, се разделя на дребни топки тесто. Тестото се оформя хубаво на дребни питки. Готовите питки се редят в тава, която е застлана с хартия за печене.

Редят се на разстояние една от друга. На всяка питка се вършат сечения с изострен нож. Оставят се да втасат още 30 минути. Питките се пекат в авансово загрята фурна на 200 градуса, за към 40 минути.

След като са подготвени питките, се вадят от фурната и се поръсват с малко вода. Завиват се с чиста забрадка и се оставят да изстинат. През това време яйцата, шпековият колбас, краставицата и доматът се режат.

След като изстинат питките, се разрязват на две. Поставя се по едно листо от зелената салата, яйце, шпеков колбас, краставица и домат. Отгоре се поставя другата половина от питката и се забожда с съчка за зъби или пръчици за хапки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР