И кой каза, че ние, майките, не можем да бъдем

...
И кой каза, че ние, майките, не можем да бъдем
Коментари Харесай

Малката принцеса Ванеса, която е само на годинка, а вече язди еднорог, почива на самотен остров, кара кола и лети с балон

И кой сподели, че ние, майките, не можем да бъдем изобретателни откакто сме прекомерно заети с развъждането на дребните ни съкровища. Също по този начин да не забравяме и домакинските отговорности, с които сме затрупани всеки ден.

И макар, че сме изтощени от целия този свят на ПЕРФЕКТНАТА ДОМАКИНЯ, единствено като погледнем почтените детски личица на сладките ни мъничета, няма по какъв начин да не пожелаем да заснемем по неповторим метод всеки един миг от тяхното израстване и да запазим спомен от техните сладки бебешки личица.

За всяка майка нейното дете е НЕЙНОТО ВСИЧКО и желае то да пораства в приказна среда, изпълнена с доста любов и благополучие.

 r Личен списък

И още преди да са пораснали и сами да посещават чудни места и да се срещат с хубостта на заобикалящия ги свят, ние можем да пресъздадем посредством фотоси едно магично прекарване за тях. Т ака че когато пораснат, с наслада да се възхищават на тези снимки и даже да се чудят по какъв начин тяхната майка е намирала време за толкоз ефектни идейни фотоси и от кое място й е идвало това ентусиазъм. Но майчината обич е безгранична!

 r Личен списък

Моята дребна дъщеричка Ванеса, която е едвам на нежната възраст от годинка и три месеца, към този момент е яхвала еднорог, почивала си е на уединен остров, плавала е с лодка, карала е кола, даже и прелестна пеперуда е била, летяла е с балони в най-различни пози, и измежду звездите на небето се е реела.

 r Личен списък

И в извънредно забавни други функции съм я въплъщавала и даже не е разбирала, нито се е изморила от тези нейни приказни пътешествия, тъй като си е спинкала следобедния сън сладко сладко.

И всичко това единствено благодарение на подръчни материали, които са разполагаем във всеки един дом - като чаршафи, кърпи, шалове, рокли, даже и необятната тениска на таткото може да се включи като фон.

 r Личен списък

 r Личен списък

 r Личен списък

С малко въображение можете да творите към бебчето на спалнята си, до момента в който спи и да заснемвате за секунди фрагмента. И всичко това става за минути, не си мислете, че нареждам около детето си всякакви неща по два часа и го притеснявам за фотоси.

Просто разтварям дрешника, взимам няколко неща и ги поставям към него, като авансово съм си наумила каква да е концепцията. Има ли предпочитание, има и метод, нужно е само въображение.

Предлагам ви да се пробвате и вие и ще видите, че резултатът ще ви изуми и ще е изумителен и доста гръмък.

 r Личен списък

 r Личен списък

 r Личен списък

Не ни е необходим професионален фотограф, с цел да бъдем изобретателни и да покажем, че и ние можем да бъдем идейни. Този способ на снимане е доста известен в чужбина и дано и приканвам повече български майки да се включат в това предизвикателство и да опитват.

Експеримент е точната дума. Аз по този начин започнах още през първия месец от раждането на моята дребна дама и към този момент този жанр на снимане ми е занимание, а чаровната ми моделка е моята муза и си я фотографирам на драго сърце. Смятам, че се оправям добре откакто изображенията се радват на огромен интерес.

 r Личен списък

 r Личен списък

 r Личен списък

А самата тя дали ще си ги хареса? Това ще го схвана след време, когато порасне.

Автор: мама Дияна Петрова

 r Личен списък

*Снимките на бебе Ванеса са предоставени на екипа на Edna.bg със единодушието на нейната майка.

Edna търси най-талантливите писатели измежду своите читатели! Изпращайте особено написани за нас текстове на [email protected], а утвърдените ще публикуваме в рубриката "Из edna@ ".
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР