И до този момент Емилиян Гебрев няма никаква информация за

...
И до този момент Емилиян Гебрев няма никаква информация за
Коментари Харесай

Гебрев: Нямам информация какво стана преди година, какво остава за взрива преди седмица

И до този миг Емилиян Гебрев няма никаква информация за гърмежа в склада край Карнобат през предходната седмица. Това съобщи самият той пред Българска национална телевизия. Гебрев разкритикува прокуратурата за това, че не е довършила следствията на предходните гърмежи в оръжейни хранилища.

" Нямам информация какво стана преди една година, камо ли преди една седмица. Нищо не ни се споделя, не мога да бъда формален представител на прокуратурата, която още не е дала публично мнение за гърмежа преди една година. " - уточни той.

Според него казусът няма директна връзка с решението на държавното управление за изпращане на нова военна помощ в Украйна:

" Взривовете бяха директно след взимането на решението - това би трябвало да са някакви магьосници, които да се провеждат по този начин бързо и да провеждат тези саботажни дейности. "

По думите му в страната се случват " поредност от гърмежи ":

" Ще ви дам обикновен образец - върховен чиновник в ДАНС има обосновано съмнение, че казусът в Англия и България за отравянето бил разработка на британското разузнаване. Можете ли да си визиите - чиновник в ДАНС да изкаже такова съмнение. Жалко е всичко това, което се случва. " - уточни оръжейникът.

Гебрев съобщи, че оръжейната ни промишленост е дълготрайно мачкана и изнудвана през последните години, като напомни полицейските и прокурорските акции в " Кинтекс " и " Арсенал ".

Той разяснява и версията за съветска интервенция в отравянето му:

" Самата прокуратура уточни имената на съветските сътрудници от ГРУ, а не аз. Оттук нататък никой нищо не прави. Нашите задължения са до вътрешния периметър на складовете, за външния периметър дава отговор страната със профилираните структури. Като стане пакост и гърмеж, нахлуват да проверяват вътре. А извън? Кой проверява ДАНС? " - попита Гебрев.

" От три-четири години подтиквам ДАНС и други профилирани наши служби да седнем на една една маса и да създадем някакъв псевдоплан и псевдоанализ - кой какво може и по кое време какво тъкмо би трябвало да се направи. Те не желаят да се организира такава среща. " - установи той.

По думите му е обикновено някой да те следи и да управлява, когато минеш към " вражеската страна ".

" Не са отговорни тези, които ни наблюдават, управляват и вършат опити да ни взривяват. Лошото е, че ние сме един разграден двор и сами не може да се опазим. Поне в един склад, в един цех. 10 гърмежа в границите на 10 години и няма диря, няма нищо. Всико се размазва и изчезва. " - сподели още Гебрев.

Той недоумява по какъв начин може доказателства да изчезнат от профилираните поделения на Министерство на вътрешните работи. Оръжейникът добави, че за гърмежа от предходната година неведнъж са умолявали прокуратурата да им даде записите, с цел да създадат те личен разбор и да подхващат някакви дейности. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР