И днес водолази с лодки влязоха в язовир Дяково, за

...
И днес водолази с лодки влязоха в язовир Дяково, за
Коментари Харесай

Дупничани готвят нещо невиждано след мистериозното изчезване на Янек

И през днешния ден водолази с лодки влязоха в язовир Дяково, с цел да търсят тялото на изчезналия дупничанин Янек Миланов. Мъжът, който от години живее във Франция, е в неопределеност от 31 юли.

До момента се знае, че Янек се е качил в джипа на Васил Капланов-Каплата пред блока на Миланов в жк „ Бистрица “, по-късно автомобилът е минал през основната улица при полицията и се е отправил към село Крайници, като двамата са били вътре – снимани са от камери.

След Крайници следите на Янек се губят, въпреки телефонът му да е върнат назад в жк „ Бистрица “, където е изключен - при започване на квартала, още същата нощ.

По формираното от Окръжна прокуратура-Кюстендил досъдебно произвеждане за похищение тече следствие, в което са включени столични криминалисти и специалисти. В сряда като част от следствието водолази и лодки претърсваха водите на язовир Дяково.

43-годишният Янек Миланов не е престъпно проявен, в никакъв случай не е имал проблеми със закона; не е част и няма контакт с проведени незаконни групи или престъпно проявени лица.

Янек Миланов е естествен млад мъж, който от 17 години живее във Франция, като се прибира в Дупница за празници и ваканции.

От предходната година Янек е подложен на офанзиви против собствеността му – автомобилът му е чупен и драскан, а против жилището му е осъществена пукотевица, към прозорците на дома му е хвърлен и огромен камък.

Той е алармирал полицията, само че причинителите и поръчителите не са открити.

Марио Миланов излезе с видеообръщение с което насочи зов към институциите с молбата да се работи оптимално дейно.

Той се обърна и към основния прокурор Иван Гешев с апел да посети Дупница. По-късно същия ден Гешев разгласи, че ще се срещне с Марио Миланов най-вероятно при започване на идната седмица.

Основната версия все още е, че Янек е станал обект на посягане поради връзки с жена, въпреки те към този момент да са били прекъснати.

Междувременно другари на Янек и жители на Дупница, които желаят да покажат съпричастност и да насочат зов към институциите да се води дейно разследван, провеждат автошествие „ КЪДЕ Е ЯНЕК “, което стартира от 19 часа през днешния ден, 21 август, в Дупница.

То ще стартира от паркинга пред блок 45 в жк „ Бистрица “, където Янек е седял вечерта на 31 юли с другари преди да получи телефонно позвъняване, да остави ключовете си и да се отдалечи.

Шествието ще премине през жк „ Бистрица “-ул. „ Патриарх Евтимий “-ул. „ Одрин “-ул. „ Св. княз Борис Първи “-ул. „ Цар Освободител “-ул. „ Орлинска “-ул. „ Самоковско шосе “-шосе Яхиново-Червен брег-Крайници-село Крайници-път 62-ул. „ Самоковско шосе “-ул. „ Орлинска “-ул. „ Цар Освободител “-ул. „ Св. княз Борис Първи “-ул. Одрин “-ул. „ Патриарх Евтимий “-жк Бистрица.

Шествието е спокойно, не е митинг, а зов институциите да работят бързо и професионално, с цел да бъде открит Янек – околните му имат вяра в качествата на проверяващите, съобщи DenNews.bg. Организаторите умоляват да се съблюдава мирният звук на шествието, да не се употребяват клаксони и да няма викания.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР