И ако това може да се преглътне с кафето, чая

...
И ако това може да се преглътне с кафето, чая
Коментари Харесай

Предизборни дебати, предизвикващи рефлекторно изпразване на стомашното съдържание

И в случай че това може да се преглътне с кафето, чая или бирата, то сервилниченето пред представителите на ГЕРБ е неразбираемо и нерядко усещате гадене в стомаха. Нарича се рефлекторно изпразване на стомашното наличие. Все по-често политическите диспути водят по-често до такова гадно възприятие, в сравнение с турболенцията в аероплан. Очаквате разногласия, отбрана на гледни точки, а получавате сервилничене сред посетители и водещи или посетители и посетители. А на представителите на управлявалите до неотдавна от ГЕРБ никой не задава значимите въпроси. Сякаш Стокхолмски синдром се е настанил в студиата.

От сутринта подредени като ламбени шишета пред нас изникват лекари от няколко политически сили. Най-активен е някогашният здравен министър Костадин Ангелов. Това били създали, щаб имали, който бил на екран всеки ден, ваксинирали, лекували – всичко било супер. Представителите на „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи пробват да се включат със свои визии. Хора, какво го жалите, питайте го, за какво през цялото ръководство на Борисов България по последна по качество на здравното обслужване, с най-висока заболеваемост, смъртност и най-кратка междинна дълготрайност на живота? Питайте го кой е издал лицензи, с цел да имаме най-вече лечебни заведения на глава от популацията в Европа - над 370, най-вече болнични кревати - над 54 000, а да не доближават десетки хиляди лекари, медсестри и санитари? Да кажат от ГЕРБ за золумите и закононарушенията в държавна болница, закриляна от властта, която и е опрощавала многомилионни разхищения и загуби. Да дават отговор и за сложния достъп на хората от дребни селища до здравна помощ. Питайте ги за корупцията и присъединяване на хора от Борисовото котила в така наречен „ бяла “ мафия.

Какъв е този неразбираем политически хуманизъм?

По тематиката за растящите цени и инфлация от ГЕРБ ни проглушиха какви страхотни работи създали, по какъв начин щяла цената на тока да е друга, в случай че те са на власт и прочие тъпотии. Единствено в спор сред млади партийни претенденти Гилияна от „ Продължаваме промяната “ и щерка на служебния министър Виолета Комитова и Теодора от Българска социалистическа партия, щерка на Румен Овчаров не икономисваха на Николай Алгафари, представляващ ГЕРБ и наследник на Николай Алгафари неприятните истини за Борисовото ръководство. Теодора Овчарова няколко пъти с подигравка и обстоятелства сложи Алгафари-младши, който популяризираше ГЕРБ в жанр комунистическа агитация от 50-те години, на място. Само един лъч не е задоволителен.

Питайте ги, бе, хора, питайте ги за значимите неща – не ги жалете. Те ограбиха страната – питайте ги за изчезналите милиарди. Като отговорят, че нямало доказателства, ги питайте незабавно за основния прокурор Иван Гешев, който стопира следствията против някогашните ръководещи. Те дължат освен отговори, би трябвало да носят и отговорност. Иначе се основава усещане, че има подмолни сделки и никой не тормози представителите на Борисов с неуместни въпроси. Така предизборна акция не се води, по този начин политически борби и войни не се печелят. Освен в случай че зад тила ни не е подписан някакъв мръсничък сговор за разиграване на семпло театро пред публиката за притъпяване на съзнанието и рефлексите.

Телевизиите са ясни: там сделките са от дълго време, Борисов и кръгът му имат надзор върху най-големите. Няма " Господари на ефира ", нито ирония с журналистика. Беззъба халтура " Ние питаме, каквото сте поръчали, вие отговаряте каквото ви отърва. Сервилност до повръщане.

Така върви акцията. Ход надслова на ГЕРБ: Няма да вършим държавно управление, само че ще управляваме посредством калинките във всички овладени институции и структури. И сякаш останалите са съгласни. Затова Бойко Борисов обикаля страната и ръси неистина след неистина, спокоен за своето безоблачно бъдеще.

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР