Hyundai планира разработването на автомобил с широк обсег, който да

...
Hyundai планира разработването на автомобил с широк обсег, който да
Коментари Харесай

Hyundai ще се фокусира върху електрически коли за дълъг пробег

Hyundai възнамерява създаването на автомобил с необятен обхват, който да се задвижва от горивна клетка

© Kim Hong-Ji Още по тематиката
i3 на BMW е лек, маневрен, чевръст, хубав градски електрически автомобил и явно постанова посоката, в която би трябвало да се движи секторът
18 авг 2017
Купувач е китайският фонд GSR Capital
9 авг 2017
Южнокорейският производител пуска на пазара електрокола с огромен пробег
3 юни 2017

Корейският производител възнамерява да пусне електрически седан през 2021 година, който да устоя 500 км с едно зареждане.Корейският производител на коли Hyundai ще стане следващият огромен състезател в промишлеността, който ще се концентрира върху електрическите коли, написа Reuters. Стратегията на Hyundai ще се основава върху висок клас електрически коли, които да устоят на дълго разстояние. Фирмата ще се опита да настигне пионера в промишлеността Tesla наред с другите огромни производители, които също оповестиха големи промени в тактиката си, с цел да са в крайник с новата наклонност.

Подобно на Toyota Hyundai в началото смяташе да влага обилни средства в технология за възстановяване на ефикасността на употребяваните до момента горива, с цел да бъдат нейните коли по-безопасни за природата. Бързото разгръщане на Tesla, смяната на тактиката на другите огромни играчи и абсурдът към дизеловите мотори на Volkswagen обаче трансформираха насоката на източните компании. Друга причина за смяна в тактиката са огромните държавни дотации, които се отпускат в Китай за пазаруването на електрически коли, с цел да може страната да се оправи с мръсния въздух.

Все по-далеч

Корейският производител възнамерява да пусне на пазара електрически седан през 2021 година, който да устоя 500 км с едно зареждане. Той ще бъде под шапката на марката Genesis. В началото на идната година на пазара би трябвало да излезе и версия на SUV модела Kona, който да устоя до 390 км. Toyota също работи по коли, които да устоят на по-дълъг път. За съпоставяне, главният модел на Tesla - Model S, устоя приблизително към 420 км, до момента в който по-евтиният му другар Model 3, чиито доставки започнаха преди месец, устоя 350 км в естествения си вид и 500 км във разновидността за дълги пътувания.

" Подобряваме тактиката си за екоколи, която се концентрира върху електрически коли ", разяснява вицепрезидентът на Hyundai Лий Куан. Според него технологията към този момент е навлязла и е реалистична. Hyundai наред с сътрудниците си от Kia, с които дружно са петият максимален производител на коли в света, считат да имат общо 31 модела на пазара към 2020 година Осем от тях ще бъдат на батерия, а два от тях - хибриди. Това е в огромен контрастност с проектите от 2014 година, които предвиждаха единствено два модела на акумулатори.

Hyundai също по този начин удостовери информацията на Reuters, че създава платформа за електрически коли, която ще даде опция на компанията в бъдеще да пусне на пазара още повече модели, които да са с по-дълъг обхват. Миналата година Hyundai пусна на пазара електрическия автомобил за всеобщия пазар IONIQ, който обаче не устоя толкоз, колкото моделите на Tesla и General Motors.

По-близо до водороден мотор

Hyundai е в крайните стадии на произвеждане на кола с горивна клетка, която да може да изкара повече от 580 км с едно зареждане по отношение на настоящето SUV Tuscon, което може да изкара 415 км. Средният по мярка SUV би трябвало да бъде на пазара в Южна Корея при започване на идната година, като по-късно ще се появи и на пазарите в Съединени американски щати и Европа.

През идната година би трябвало да се появи и рейс с горивна клетка. В проектите на компанията влиза още и основаването на седан с горивна клетка. Въпреки това анализаторите предсказват, че навлизането на горивна клетка като наклонност е малко евентуално главно поради неналичието на подобаваща инфраструктура. В Южна Корея все още има 10 станции за зареждане на горивни кафези, до момента в който в Япония те са 100, сочат данните на Hyundai.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР