Hyundai Motor Group и Hyundai Motor Group Robotics Lab разкриха

...
Hyundai Motor Group и Hyundai Motor Group Robotics Lab разкриха
Коментари Харесай

Hyundai с роботизирана самонивелираща се товарна платформа

Hyundai Motor Group и Hyundai Motor Group Robotics Lab разкриха първите детайлности за следващата си разработка от света на роботиката, която този път е осъществена под формата на самонивелиращата се товарна платформа MobED (Mobile Eccentric Droid)

MobED е изпълнен в настройка с ниска основа, регулируемо окачване и с четири неповторимо позиционирани колела, които могат да действат без значение едно от друго за постигането на най-благоприятен резултат.

От Hyundai Motor Group разясняват, че платформата е създадена с концепцията да предложи решение за тези действия, които изискват изключителна непоклатимост, само че и маневреност, и че действието на MobED, който ще бъде показан обществено за първи път по време на профилираното за потребителска електроника ревю CES 2022 в Лас Вегас, може да бъде ръководено както непосредствено от оператор, по този начин и от стратегия.



MobED, който тежи 50 кг, е с съществени габарити дължина 67 см, широчина 60 см и височина от 33 см, а с помощта на модулната си структура, междуосието на робота може да се усилва от 45 до 65 сантиметра. Електрическата платформата може да се движи със скорост от до 30 км/ч, а автономността й е към 4 часа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР