Хванаха с подкуп двама полицаи в Благоевград.Това съобщиха от прокуратурата

...
Хванаха с подкуп двама полицаи в Благоевград.Това съобщиха от прокуратурата
Коментари Харесай

Хванаха с подкуп двама катаджии в Благоевград

Хванаха с рушвет двама служители на реда в Благоевград.

Това оповестиха от прокуратурата по време на брифинг.

 

Задържаните са в системата на Министерство на вътрешните работи от 15-тина години, разкри наблюдаващият прокурор Иван Филипов.

 

Повдигат обвиняване на двамата служители на реда, които са поискали по 500 лв. рушвет от водачи в нарушаване. Парадоксът е, че са били командировани в Благоевградско точно по линия на антикорупцията.

 

Повдигат обвиняване, грози ги затвор от 3 до 10 години.

 

От прокуратурата в Благоевград разкриха елементи за случай с лидер на товарен автомобил, претрупан с дървесина с изминал документ.

Той бил видян и спрян на пътя от Банско към Симитли от двама полицейски чиновници.

" Водачът на товарния автомобил, мощно обезпокоен попитал за вид да се реши този въпрос ", обърнал се водачът на автомобила към униформения чиновник, който спрял за инспекция камиона.

" Ако става въпрос за 10-20 лв., няма какво да приказваме ", дал отговор служителят на реда.

В отговор водачът на камиона обяснил, че има 500 лв. в себе си. По късно той предал сумата на служителите на реда, дружно с документите си.

Междувременно дошъл притежателят на транспортната компания, който бил извикан на място. Обяснено му било, че санкзията за нелегално превозване на дървесина и сеч е 20 000 лв. и конфискация на МПС-то.

" Но тук попаднали на костелив орех, защото притежателят на превозваческата компания бил надълбоко уверен, че не е в нарушаване и, че няма защо да се тормози. В тази връзка им дал отговор да вършат каквото решат, и каквото смятат за редно съгласно тях ", описаха от държавното обвиняване.

Полицаят декларирал, че казусът може да бъде решен против 1500 лв., само че шефът на транспортната компания още веднъж отказал да договаря за претенции рушвет.

В последна сметка водачът на камиона е бил освободен без глоба и двамата служители на реда тръгнали към София, при спускането от Предела в региона на село Градево те забелязали движещ се пред тях лек автомобил Опел " Астра " и подали звуков и светлинен сигнал.

 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР