Хуберт Хуркач завоюва трофея в Хале през миналия месец, след

...
Хуберт Хуркач завоюва трофея в Хале през миналия месец, след
Коментари Харесай

Изненада в САЩ: Световният №45 не даде сет на втория поставен и го отстрани от турнира

Хуберт Хуркач завоюва трофея в Хале през предишния месец, след което обаче позволи изненадващо проваляне от Алехандро Давидович Фокина още на старта на Откритото състезание на Англия. Колебливите изяви на поляка продължиха и през днешния ден, когато той бе надигран от международния №45 Емил Руусувуори още в първия си дуел на шампионата във Вашингтон, където бе втори подложен. Фаворитът бе надалеч от предстоящото равнище, от което финландецът не пропусна да се възползва и съумя да затвори дуела в своя изгода след победа в поредни сетове с 6:4 7:6(3), която го класира за осминафиналната фаза на конкуренцията, където ще се изправи против Микаел Имер.

От началните минути на срещата си пролича неналичието на спортна процедура у Хуркач през последните седмици, който не можеше да откри ритъма в играта си и ставахме очевидци на чести неточности от негова страна. Въпреки това той бе първият, който доближи до брейкбол, само че откакто не можа да го материализира, още в ответното си подаване на собствен ред позволи пробив, който се оказа решителен за развръзката на дебютния сет.

Във втората част международният №11 поддържаше чудесно равнище на личен начален удар, което лишаваше съперника му от всевъзможни шансове за брейк. Хуркач срещаше съществени усложнения на ретур, като в доста от случаите даже не успяваше да влезе в разиграване, само че в шестия гейм стабилизира представянето си и доближи до три брейкбола. Никой от тях обаче не бе материализиран след негови пропуски и по този начин ориста на сета се реши в тайбрек. Там Руусувуори се оказа по-стабилният от двамата тенисисти и след два късни минибрейка постави завършек на разногласието в своя изгода.

✅ Schwartzman
✅ Hurkacz picks up his second high-profile win in three weeks.
— Citi Open (@CitiOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР