Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж

...
Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж
Коментари Харесай

Д-р Иван Неделчев: Консумирайте риба поне веднъж седмично

" Хубаво е за един човек да употребява риба най-малко един път в седмицата. И то да я употребява в нейния оптимално естествен тип – леко запечена, без тежки пържени неща, и в случай че е допустимо с леки подправки. "

Това сподели в предаването " Тази събота и неделя " основен помощник лекар Иван Неделчев. По думите му в България към момента може да се откри хубава храна.

 Руски инфлуенсър в суровоядството оставя бебето си да почине от апетит Светът 3 мин. Руски инфлуенсър в суровоядството оставя бебето си да почине от апетит  Д-р Райна Стоянова: С интравенозните лечения елементарно преодоляваме пролетната отмалялост Тази събота и неделя 4 мин. Д-р Райна Стоянова: С интравенозните лечения елементарно преодоляваме пролетната отмалялост  Проблем с размерите на зараза: България е в топ 10 по наднормено тегло и затлъстяване в Европейски Съюз България 3 мин. Проблем с размерите на зараза: България е в топ 10 по наднормено тегло и затлъстяване в Европейски Съюз  Защо всички ядем неща, които не са храна... и за какво не можем да спрем? Любопитно 4 мин. Защо всички ядем неща, които не са храна... и за какво не можем да спрем?  Руски инфлуенсър в суровоядството оставя бебето си да почине от апетит Светът 3 мин. Руски инфлуенсър в суровоядството оставя бебето си да почине от апетит  Д-р Райна Стоянова: С интравенозните лечения елементарно преодоляваме пролетната отмалялост Тази събота и неделя 4 мин. Д-р Райна Стоянова: С интравенозните лечения елементарно преодоляваме пролетната отмалялост  Проблем с размерите на зараза: България е в топ 10 по наднормено тегло и затлъстяване в Европейски Съюз България 3 мин. Проблем с размерите на зараза: България е в топ 10 по наднормено тегло и затлъстяване в Европейски Съюз  Защо всички ядем неща, които не са храна... и за какво не можем да спрем? Любопитно 4 мин. Защо всички ядем неща, които не са храна... и за какво не можем да спрем?

Снимка: Getty Images

" Агенцията по храните прави задоволително акуратен надзор. При добра осведоменост имаме опция да открием прясна и качествена храна ", добави той.

Неделчев акцентира, че калориите в организма са едно разтегливо разбиране, а най-важно е да се усещаме добре и да бъдем здрави. 

Снимка: Getty Images

" Вземете цифрата 22 и го умножете по килограмите си. Ако една дама е 60 кг, умножени по 22, това прави към 1 400 калории, които ще я поддържат в добра форма. Когато имаме и физическо натоварване, калориите би трябвало да са малко повече - към 1 800 ", изясни той. 

Снимка: Getty Images

" При мъжете е по-специфична формулата. Един средностатистически мъж към 70 кг, в случай че има силови натоварвания – е хубаво да поддържа калориите си от 2500 до 3000, само че е значимо от белтъци, мазнини или въглехидрати ли са получени ", сподели още Неделчев.

Според него, когато става дума за хранене, би трябвало да си задаваме тези четири значими въпроса:

Какво ядем?Колко от него ядем?Кога ядем?Как ядем?

Иван Неделчев разяснява и какъв брой е значимо да се прави разлика сред здравословния метод на живот и визията.

" Когато приказваме единствено за визия, даже да одобряваме по-малко калории и те да са от най-вредните източници, тялото ще смъква килограми, само че тогава няма да бъдем здрави. Здравето има разнообразни съставни елементи и то не кореспондира единствено с визията. Важно е по какъв начин се усещаме, по какъв начин се наспиваме, дали имаме проблеми ", изясни още той.

Гл. ас. доктор Иван Неделчев работи в областта на спорта от над 20 години. Един от водещите фитнес треньори в България с богат научен и на практика опит. Понастоящем е учител в Нов български университет и създател на академия. В опита си като здравен съветник е оказал помощ на хиляди хора да живеят здравословно и пълноценно.

Автор е на редица книги, пособия, наръчници и изявления на тематики свързани с двигателната интензивност, вярното хранене и питателните добавки. Сътрудничи си с редица национални и интернационалните институции и марки от здравословния набор за повишение на здравната просвета и обучение на обществото.

Кауза и задача на неговите действия са здравето на нацията, битката със затлъстяването и обездвижването, и възстановяване на хранителната просвета в България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР