Хубаво е да има усилия за деескалация и диалог в

...
Хубаво е да има усилия за деескалация и диалог в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев:Хубаво е да има усилия за деескалация и диалог в кризата НАТО-Русия

Хубаво е да има старания за деескалация и разговор в рецесията НАТО-Русия. Ролята на България в този развой е извънредно значима. Това съобщи Росен Плевнелиев - президент на Република България в интервала 2012-2017 година, в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Позицията на държавното управление и президента и изказванията на министъра на защитата Янев и на президента Радев са скандални, водят до разделяне и намаляване на нашата позиция, съобщи Плевнелиев.

„ За мен България като съветски троянски кон към този момент играе своята роля. Ако някой ще вкара неустойчивост, противоречие в НАТО - това е България, която е на радикално друга позиция от всички останали.

Всички страни споделиха: има заплаха от ескалация, националната ни сигурност е сложена под въпрос, желаеме по-голяма поддръжка от сътрудниците. Какво споделя България - не желаеме никаква спомагателна поддръжка.

Ние с нашите лични бойци ще си формираме някаква измислена батальонна група, на всичко от горната страна - с рамкова страна България. Тази иновация взривява и вбесява нашите сътрудници в Брюксел. И ето ви роят на България като част от напъните за дестабилизация и разделяне в НАТО ", разяснява той.

Единственият народен интерес на България е еврозоната, сърцето на НАТО и Европейски Съюз, а всичко друго ни осъжда на беднотия, безапелационен е Плевнелиев.

Според него „ Бюджет 2022 " отдалечава България от Европа и еврозоната. „ Каквото и да вършат ръководещите в България, нищо друго няма подобен смисъл, какъвто е влизането на България в еврозоната.

Те би трябвало да работят с задачата 2024 година да влезем в еврозоната ", безапелационен бе той. Планираните 4,5 милиарда нов дълг за капиталови планове, планувани в бюджета, са неприемливи, в случай че имаме 60 милиарда за капиталови планове с европейска средства, заложени по Плана за възобновяване и резистентност, счита Плевнелиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР