Хубавата част от репутацията на България се дължи на вашия

...
Хубавата част от репутацията на България се дължи на вашия
Коментари Харесай

Петков: Ако на талантливите се даде възможност да се развиват, цялата нация се развива

Хубавата част от репутацията на България се дължи на вашия триумф, съобщи министър-председателят в оставка Кирил Петков, който в Министерския съвет връчи грамоти на възпитаници и техните ръководители за реализирани високи резултати на интернационалните олимпиади и надпревари през 2022 година

Наистина е чест да бъдем с вас тук дружно, тъй като вие сте посочили необикновен триумф на международната сцена. Не си давате сметка какъв брой спомагателни плюсове давате на България с тези триумфи, сподели Петков. Той уточни, че при среща с представители на американска IT компания, те най-вече са се впечатлили от броя златни медали на млади българи от олимпиади по математика. Вие носите репутацията на България на гърба си по един необикновен метод, сподели Кирил Петков на младежите. Той означи, че си дава сметка какъв брой труд се изисква, с цел да се реализиран тези триумфи, хиляди часове работа.

Зная, че ще имате опция да отидете по целия свят, уповавам се да създадем по този начин, че България да има условия да ви притегли назад, сподели Петков. Той увери, че с министър Николай Денков обмислят по какъв начин да създадат по този начин, че това да се случи, тъй като по думите на премиера ориста на една нация се дължи на единия % най-талантливи хора. "Ако на най-талантливите им се даде опция да се развиват, значи, че цялата нация се развива ", уточни министър-председателят в оставка.

Министърът на образованието в оставка Николай Денков сподели на младежите с високи достижения на олимпиадите, че те са едно от чудесата на България, с които страната ни се гордее. Вие давате вероятност, която е изключителна за всеки един, който влиза в просветителната система. Това знамение се дължи на вашите старания - труд, непримиримост, ученолюбивост, креативен гений, който е развъртян с помощта на работата с вашите ръководители, сподели Денков. Той уточни, че днешната среща е проведена по самодейност на премиера в оставка Кирил Петков, тъй като чудото има своите лица и имена и ние би трябвало да ги покажем пред България и света.

Министърът на електронното ръководство в оставка Божидар Божанов, някогашен олимпиец, играч по информатика и филология, сподели, че триумфите са разследване от огромно неизменност и предпочитание за работа по тематики, които не са ежедневни, те са характерни, само че точно по тази причина са доста ползи. Пожелавам ви да продължите да проявявате неизменност и предпочитание за развиване, тъй като това е гаранция за триумф, сподели Божанов на присъстващите в залата.

Сред наградените възпитаници на олимпиади по математика са Илия Василев - 9 клас, Мая Минкова - 7 клас, Сара Илиева - 8 клас. Наградени от интернационалните олимпиади по химия са Павел Николов - 12 клас, Крум Александров - 11 клас, Самуил Петков - 12 клас, Явор Христов - 10 клас. Награди получиха и възпитаници със златни, сребърни и бронзови медали от интернационалните олимпиади по физика и по биология, както и техните ръководители.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР