Huawei, най-големият китайски производител на смартфони, преработи плановете си за

...
Huawei, най-големият китайски производител на смартфони, преработи плановете си за
Коментари Харесай

Huawei с нова стратегия за навлизане в САЩ

Huawei, най-големият китайски производител на смарт телефони, преработи проектите си за инвазия на американския пазар. Компанията ще търси партньорство с така наречен „ трети страни”, вместо покупко-продажби с мрежови оператори.

Миналия месец АТ&Т разгласи, че се отдръпва от договорка с Huawei под напън от американски депутати, които се обърнаха към комисията FCC с терзания „ за китайския шпионаж като цяло и ролята на Huawei в този шпионаж, в частност”, отбелязва Warc в обява по тематиката.

Миналата седмица още един водещ телеком оператор, Verizon, отхвърли проектите си да продава смарт телефони Huawei в Съединени американски щати – явно още веднъж под натиска на американското държавно управление, оповестява TechNews.

Сега Huawei има намерение да доставя на пазара в Съединени американски щати отключена версия на своя водещ модел Mate 10 Pro , твърди South China Morning Post. Целта на компанията е да конкурира Apple и Samsung посредством отворени канали, които съставляват единствено 10% от пазара.

При настоящите цени Mate 10 Pro излиза по-евтин за покупка в Съединени американски щати, в сравнение с в Европа или Китай, а промоционалната карта за подарък от 150 $ от търговците на дребно ще го направи с към една трета по-евтин от Apple iPhone X.

Но на пазар, където потребителите нормално получават смарт телефони посредством проекти към телеком оператори, някои наблюдаващи се съмняват дали това би било задоволителен тласък за тях.

„ На пазар, доминиран от iPhone, Huawei би трябвало да предложи повече тласъци, с цел да насърчи потребителите да тестват първо нейните телефони”, споделя Ван Сяофенг, старши анализатор във Forrester Research. „ Офертата за подарък от 150 $ в Съединени американски щати не е задоволително атрактивна, тъй като ще бъде приложена единствено за бъдеща покупка”, добавя той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР