Хуан Карлос Фереро заяви, че се надява Новак Джокович да

...
Хуан Карлос Фереро заяви, че се надява Новак Джокович да
Коментари Харесай

Фереро: Алкарас има нужда от силни Джокович и Надал през 2023


Хуан Карлос Фереро съобщи, че се надява Новак Джокович да продължи да се показва на високо равнище и през 2023, защото съгласно него това ще се отрази добре на развиването на Карлос Алкарас. До момента Алкарас и Джокович са се изправяли един против различен единствено един път – на полуфинала на Мастърса в Мадрид, в който младежът надви, а по-късно завоюва купата.

Фереро даде дълго и доста забавно изявление за Eurosport, в което разяснява за какво ми се желае Алкарас да играе против Джокович и Надал допустимо най-често, както и какви са проектите им за предсезонната подготовка и задачите им за 2023 година

„ Догодина ще имаме потребност от мощен Джокович. Мачовете против най-великите в историята са чудесна опция за Карлос да се развива като състезател. Разбира се, това, което споделих за Джокович, важи и за Рафаел Надал. В Мадрид Карлос игра и против двамата и му се наложи да увеличи доста равнището си, с цел да ги победи. Подобни мачове са доста значима стъпка в еволюцията на Алкарас “ – разяснява някогашният №1.

Фереро е безапелационен, че въобще не е бил сюрпризиран от мощния свършек на сезона от страна на Джокович. Сърбинът завоюва 18 от последните си 19 мача за годината, като завоюва купите в Тел Авив, Астана и на Финалите на ATP, а също така бе на един сет от трофея и на Мастърса в Париж.

„ След като не бе позволен на US Open, Новак беше окуражен да потвърди, че може да завоюва всичко и на всички места и несъмнено го направи. Мисля, че присъединяване му на Australian Open е добра вест за всички – почитателите, уредниците и другите играчи. За него последните няколко месеца бяха отлична опция да покаже, че още веднъж ще е главен любимец в Мелбърн “.

„ Двамата с Карлос се зарадвахме на новината, че Новак ще играе в Австралия. Може да ви звучи необичайно, само че е по този начин. Причината е, че в случай че искаш да спечелиш Australian Open, би трябвало да победиш най-хубавите. Няма различен метод. Представянето на Джокович в Торино може да е било изненада за някои хора, само че не и за мен “ – сподели първенецът на Ролан Гарос за 2003 година

Алкарас бе заставен да пропусне Финалите поради контузия в коремните мускули, която получи по време на мача против Холгер Руне на Мастърс шампионата в Париж. Фереро обаче зарадва почитателите на международния №1 като показа, че възобновяване му се развива по-бързо от предстоящото и от понеделник първенецът на US Open е възобновил тренировките във фитнеса. На 17 декември Алкарас ще се изправи против Франсис Тиафо или Андрей Рубльов на шампионата в Абу Даби, а шест дни по-късно ще изиграе показателен мач с Пабло Кареньо Буста в Мурсия.

До момента не е ясно по кое време и къде ще стартира сезон 2023 за Алкарас. Той не е част от отбора на Испания за United Cup и към момента не е декларирал присъединяване в никой от ATP 250 шампионатите, предхождащи Australian Open.

След като завоюва един „ мейджър “ и два Мастърс трофея, с каква настройка ще стартира Алкарас новата година?

„ Непрекъснато му дублирам, че ще би трябвало да се труди даже по-усърдно от преди, тъй като с цел да останеш на върха, купите от Мастърс и Големия шлем би трябвало да идват една след друга. Преди му беше задоволително да завоюва ATP 500 купа и да играе мощно на Мастърс, с цел да продължи да се изкачва в ранглистата, само че в този момент би трябвало да побеждава най-хубавите играчи и да печели най-големите шампионати, в случай че желае да остане №1 “ – безапелационен е финалистът от US Open 2003.

Фереро показа, че за четирите години, откогато работи с Алкарас, двамата са построили доста специфична връзка. Съвместната им работа стартира няколко месеца откакто испанската легенда се раздели с не изключително положителни усеща с Александър Зверев, като партньорството им продължи по-малко от година. 42-годишният експерт разкри, че са построили отличен екип към Алкарас и сега се любува на треньорската работа доста повече, в сравнение с когато бе ментор на Зверев.

„ Карлос ми е като наследник. Той е вторият състезател, който съм упражнявал. Израстваме дружно и непрекъснато се учим един от различен. Той е отлично момче и с него се работи доста елементарно. Имах потребност от нещо сходно, тъй като работата ссъ Зверев не беше лесна за мен. Неговите просвета и визия за професионализъм са доста по-различни от моите. Имах потребност да положа ново начало с човек, чийто темперамент и цели са сходни на моите. За благополучие, открих този човек в лицето на Карлос. Много сме горди от постигнатото досега, само че в това време гледаме напред с оптимизъм и упоритост “ – приключи двукратният четвъртфиналист на Уимбълдън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР