Христо Стоичков постави на колана си“ три Златни топки“ от

...
Христо Стоичков постави на колана си“ три Златни топки“ от
Коментари Харесай

Стоичков взе три „Златни топки“ от Украйна, отиде в Чернобил

Христо Стоичков „ сложи на колана си “ три „ Златни топки “ от Украйна. Като занаятчия на невъзможните задачи Камата направи рейд за изявленията със звезди в някогашната руска република по повеля на американския тв колос „ Унивижън “. И по този начин българинът се срещна с най-големите футболни герои на страната – Олег Блохин, Игор Беланов и, несъмнено, Андрей Шевченко. Всички те приказваха за международното състезание в Русия, на което Стоичков ще е един от главните анализатори на американския тв канал.
„ Уникални пичове са – възкликна Камата. – Много е хубаво, когато можеш да видиш какви другари са „ Златните топки “ от Изтока като нас. Неслучайно показахме на Запада, че не сме по-лоши от тях. “

 36-2 Беланов предложения славния №8 в Одеса, с цел да му покаже локалния музей на спорта. По негова повеля и благодарение на двама българи, живеещи в черноморския град там е изработен специфичен ъгъл за Стоичков. Веднага двете „ Златни топки “ се снимаха на пристанището с капитански шапки, с цел да стартира изявлението. Беланов бе един от ВИП-гостите на Стоичков по случай 50-ия му празник преди две години.

 36-3
„ Игор е превъзходен другар и популярен футболист – описа Камата пред „ Труд “. – А за музея нямам думи. Целият свят може да завиди на това украшение в Одеса. За мен е горделивост, че са ми отделили особено място. Видях се и с Алексей Михайличенко, още един от моите посетители в София преди две години. Жалко, че не съумя и той да вземе „ Златна топка “. Футболът в Украйна се развива в действителност добре. Бях на посетители на „ Динамо “ (Киев) – един клуб за образец. “

 36-11 В „ Унивижън “ от дълго време знаят, че за Стоичков е лесна задача пред камерата да колекционира „ Златни топки “ и решили да го предизвикат с нещо по-опасно. Репортаж за Чернобил. Отговорих им:„ Това да ви е казусът! “, призна Камата. И за четвърт час провел екскурзия до града, където в далечната 1986-а се взриви атомна електроцентрала. Посещения на тази територия са единствено със специфичен гид. Там е и седалището на единствения футболен отбор в града – ФК „ Чернобил “, играещ единствено в украинското състезание в зала. Но заради невъзможността за чести тренировки отборът действително няма късмет за положително показване.

 36-10 Преди украинската задача Стоичков направи сходен удар в колумбийския град Баранкуила. Там пред камерата му застанаха Карлос Валдерама, Рене Игита, Фаустино Асприля, Мауро Силва и Алваро Рекоба. Сега се прибра още веднъж в Маями, с цел да се готви за международното състезание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР