Христо Иванов от Демократична България отговори на Тошко Йорданов, който

...
Христо Иванов от Демократична България отговори на Тошко Йорданов, който
Коментари Харесай

Христо Иванов с ответна реакция: ИТН говори за Луната, а не поема ясен политически ангажимент

Христо Иванов от " Демократична България " отговори на Тошко Йорданов , който по-рано през днешния ден упрекна партията, че има искания за властови позиции.

" Нека никой да не се пробва да ни трансферира отговорността за това, че не може да формулира безапелационен състав на Министерски съвет, да даде безапелационна политическа формула и да отговори на фундаментални въпроси за структуриране на политическото пространство ", това разяснява в коридорите на парламента лидерът на Демократична България. По думите му, от Демократична България не са получили отговори на въпросите, които са отправили към Има Такъв Народ.

" На нито един от трите въпроса не получихме отговор. А видяхме една много съмнителна, ще си сортирам думите, лична офанзива, разбъркване на обстоятелства ", добави Иванов.

" Какво значи да се откажем от Асен Василев, в какъв смисъл, какви обвинявания. Избрахме тези трима министри, тъй като има доста огромно публично утвърждение и се борят против непорочните практики. Чакаме Има Такъв Народ за идващия им ход. Все още не сме се отказали да ги подкрепим ", съобщи Иванов.

„ В последните дни ние участвахме в диалози, както си ги показват от „ ИТН “ и както те ги структурират. Вчера направихме оценка и счетохме за належащо да я споделим, тъй като с изключение на диалозите, които се водят при закрити порти, ние имаме и обществена отговорност към нашите гласоподаватели, когато става дума за процеса, който ще докара до лъчение на държавно управление.

Нито един от кардиналните въпроси, които през вчерашния ден поставихме, през днешния ден не получи отговор. Ние поставихме въпрос първо – ще има ли ясно стихотворец политически ангажимент във връзка с избрани политики, или просто ще продължим да водим раздумки. Второ – поставихме въпросът за хората и техните качества. Използвахме образци, дадохме стандарт с трема души, които нападнаха схемите на Движение за права и свободи.

Самите сътрудници от Има Такъв Народ са ги канили за договаряния. И трето – поставихме фундаменталния въпрос за това формулата, която ще бъде препоръчана, да има разграничаване освен от ГЕРБ, само че и от Движение за права и свободи. На нито един от тези въпроси не получихме отговор “, добави той.

„ Ние оставаме в очакване сътрудниците от Има Такъв Народ да дадат формулата и да кажат дали в действителност ще има ясни политически задължения по съответни политики. Никой да не се пробва да ни трансферира отговорността за това, че не може да образува безапелационна политическа формула “, разясни Иванов.

„ Тласкаме страната към това да се излъчи едно ръководство, което в действителност може да я промени. Ако не можем да го излъчим в този парламент, новите избори няма да бъдат въпрос на това, че ние сме ги провокирали. Ще бъдат нужда, тъй като по този начин действа демокрацията.

Ние не сме се отказали от това отговорно да опитаме в границите на първия мандат да бъде излъчено такова държавно управление. Просто поставихме въпроси, само че вместо отговори получихме натиск от лични офанзиви, които не вършат чест на никого “, добави националният представител.

„ Искаме явен политически ангажимент, а не просто диалог по посока на Луната “, уточни той. " Очакваме, с цел да проявим отговорно отношение да се забележим на среща с тях ", добави Иванов.

По-рано през днешния ден зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов изнесе скандални обстоятелства за лансирания от Демократична България длъжностен министър Асен Василев. Ето какво сподели Йорданов:

" Ето обстоятелства, които са обществено известни. Само обстоятелства. През 2008 година вложител дава 1 млн. и половина $ на компания, която се занимава с продажба на самолетни билети. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен шеф е сегашният финансов министър Асен Василев.

Няколко години поред заради неприятно ръководство и неприятни финансови резултати, вложителят е заставен да налива милиони. През 2009 вложителят, който работи с Европейската банка за възобновяване и развиване отхвърля да налива средства и настава спорове.

Тогава в нарушаване на закона изпълнителният шеф Асен Василев дава персонален заем на компанията и няколко месеца изисква назад заема, като по този метод банкрутира компанията. "

Мълчания по разразилия се скандал към този момент резервира президентът Радев, който назначи Асен Василев за длъжностен министър, а през вчерашния ден още веднъж подкани договарящите партии по-бързо да сформират кабинет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР