Христо Христов, desebg.comОбръщам се към тези, на които им пука.

...
Христо Христов, desebg.comОбръщам се към тези, на които им пука.
Коментари Харесай

Да върнем традицията: В дълг сме към жертвите на концлагера Белене

Христо Христов, desebg.com

Обръщам се към тези, на които им пука. Да, да, тъкмо към вас, които не загубихте сензитивност към истината и постоянно доста добре сте различавали лъжата.

Да, обръщам се към вас, които постоянно сте знаели, че алената фантазия в България е била и ще си остане инструмент на злото в Кремъл.

Обръщам се към вас, които желаете закононарушенията на комунистическия режим да се знаят, с цел да не се повтарят, а неговите жертви – да се помнят, с цел да не се не помнят.

Обръщам се към вас, хора на достойнството, достолепието, гражданската съвест и героизъм. Обръщам се, тъй като забравихме „ Белене “.

Допуснахме да забравим пъкъла на най-големия комунистически лагер, допуснахме да забравим и хилядите негови страдалци.

Сега на „ Белене “ няма годишни поклонения, няма мемориал за жертвите, страната се подиграва и е блокирала предлагането това свято място да получи статут на недвижима културна полезност от национална значение. Да стане народен паметник…

Ще оставим ли това да продължава по този начин? Нали „ Белене “ е българската Голгота? Може ли да забравим всичко това?

Не! Ние във фондация „ Истина и памет “ сме уверени, че единствено оптимално необятно обединяване на хората, които не желаят това безучастие да се трансформира в нова срамна страница от българската болест да сме все неорганизирани, невярващи, безразлични, все чакащи някой различен да го направи, може да промени настоящето състояние.

Затова призоваваме паметта за „ Белене “ и неговите герои, които би трябвало да предадем на идващите генерации, да стане наша идея и да ни сплоти. Сега.

При едно само изискване: бистрота, необятно единодушие за взимане на решения, гласност и отчетност.

Всеки, който желае да се включи, да оказва помощ и поддържа идеята, както може, от близко или надалеч, от България или отвън нея, дано да написа на ([email protected]). Там ще се преброим, ще се организираме, планираме и взимаме решения.

Очакваме ви! Нека дружно да върнем традицията към паметта за жертвите на концлагера „ Белене “! Нека отново бъдем дружно на Втори обект на годишното поклонение тази година, като първа крачка!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР