Христо Ангеличин © Георги Кожухаров Бившият заместник-министър на външните работи

...
Христо Ангеличин © Георги Кожухаров Бившият заместник-министър на външните работи
Коментари Харесай

Христо Ангеличин оправдан за телефонните централи на втора инстанция

Христо Ангеличин

© Георги Кожухаров Бившият заместник-министър на външните работи от кабинета " Борисов 2 " Христо Ангеличин беше оневинен на втора инстанция по едно от двете каузи, които прокуратурата демонстративно заведе против него, а и против други членове на предходното държавно управление от Реформаторския блок.

Апелативният профилиран углавен съд (АСНС) прочете оправдателна присъда по обвиняването против Ангеличин за занемареност, повдигнато във връзка със закупуването на телефонни централи в 12 задгранични представителства на България по времето, до момента в който Ангеличин беше зам.-министър.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък През октомври м. година първата инстанция Специализирания углавен съд (СНС) го осъди на две години отнемане от независимост условно с изпитателен период от 4 години, а дружно с това постанови и санкция в оптималния размер за това закононарушение - 5000 лева Сега АСНС го оправда изцяло, а в състава на съда е някогашният член на Висш съдебен съвет Галя Георгиева, при която оправдателните присъди са случай, както и съдийките Румяна Илиева и Даниела Врачева. Прокуратурата може да стачкува присъдата пред Върховния касационен съд.
Парадоксалното в обвиняването против Ангеличин е, че той бе упрекнат, задето е позволил трима " подконтролни длъжностни лица " да извършат закононарушение във връзка със закупуването на телефонните центроли за задграничните представителства, само че в същото време против тези негови подчинени нито има присъда за осъществени закононарушения, нито въобще се твърди да са направили закононарушение. Защитата на Ангеличин още през цялото време твърдеше, че той е упрекнат в несъставомерно действие, т.е. в нещо, което въобще не е закононарушение.

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР