Християндемократическият съюз (ХДС), който регистрира най-лошия си резултат на парламентарните

...
Християндемократическият съюз (ХДС), който регистрира най-лошия си резултат на парламентарните
Коментари Харесай

Германските християндемократи ще избират ръководство след слабото изборно представяне

Християндемократическият съюз (ХДС), който записва най-лошия си резултат на парламентарните избори в Германия предишния месец, разгласи, че възнамерява да избере ново управление на специфична партийна конференция, съобщи ДПА.

Генералният секретар Паул Цимяк сподели при оповестяването на проектите, че схваща " разочарованието и гнева " на членовете на ХДС, които не са съумели да влязат в Бундестага макар усилената работа в предизборната акция.

По думите му анализът на грешките ще бъде " брутално открит " и " всички въпроси би трябвало да бъдат сложени на масата ".

Християндемократите започнаха през днешния ден вътрешнопартийни срещи. Армин Лашет - претендентът на ХДС за канцлер на изборите през септември, съобщи, че има намерение да управлява идващите стъпки на партията, преди да напусне. Той обаче не даде съответна дата за своето отдръпване от лидерския пост на ХДС.

Сред претендентите за предстоящ водач на партията са някогашният ръководител на парламентарната група на християндемократите Фридрих Мерц, сегашният здравен министър Йенс Шпан и външнополитическият специалист Норберт Рьотген.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР