Храните за котки и кучета най-общо са разделени в две

...
Храните за котки и кучета най-общо са разделени в две
Коментари Харесай

Хранене на домашния любимец: Суха или мокра храна да избера?

Храните за котки и кучета най-общо са разграничени в две категории – сухи (гранули) и мокри (консерви, паучове). Обикновено множеството стопани на домашни любимци избират първия вид, защото гранулите са по-евтини, съхраняват се по-лесно и не изискват авансово вадене от хладилника, какъвто е казусът с консервите да вземем за пример. Освен това сухите храни са значими за зъбите на кучетата и котките.

Консервираните храни, от своя страна са по-скъпи и сложни за предпазване. Ако оставите такова лакомство в купичката на любимеца си за през целия ден, има заплаха да се скапе.

Затова и гранулите са по-предпочитано решение. Но дали даването главно на суха храна е най-здравословното решение за вашия любим?

Със сигурност не! Мократа храна също е от огромно значение за кучетата и котките. Тя е значима за развиването на мощни мускули и кости. Освен това поради съществуването на вода е потребна за бъбреците и отделителната система.

Според ветеринарните експерти, с цел да бъде менюто на вашия питомец оптимално здравословно, то би трябвало да включва както суха, по този начин и мокра храна. Например заран можете да давате на животинчето мокра храна, а вечер гранули.

 Гранули

Разбира се, не трябва да забравяме, че всяко животно има своите особености и храната би трябвало да е съобразена с неговия пол, интензивност, възраст и здравословни индикатори. Затова, преди да съставите меню за кучето или котката си, е добре да се консултирате с ветеринар, който да ви даде самостоятелни препоръки. Така ще сте сигурни, че вършиме най-хубавото за своя домакински любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР