Храненето само във вечерните часове води до трупане на мазнини

...
Храненето само във вечерните часове води до трупане на мазнини
Коментари Харесай

Храненето само вечер води до тлъстини около корема

Храненето единствено във вечерните часове води до трупане на мазнини в коремната област. Липсата на банкет на храна през целия ден и наваксването вечер ни носи тлъстини в тази част на тялото, изяснява диетологът доктор Дарина Найденова, написа Dariknews.bg.

Важно за поддържането на непрекъснато и обикновено тегло е постоянното хранене и придвижването. Съществено е и подбирането на здравословно меню, отбелязва още експертът. В него би трябвало да участва разнообразна храна, която да обезпечава на организма нужните субстанции и детайли. Задължително е консумирането на зърнени култури. Чудесен избор е лимецът, който съставлява дива пшеница. Той няма замърсители, тъй като развъждането му не изисква торене и приложимост на пестициди. Той има естествена отбрана против вредителите. Лимецът от БГ Агро може да бъде открит във всички магазинни мрежи.

Съществени са разликите на тази просвета с стандартната пшеница. Лимецът съдържа по-големи количества на витамини от група В, витамин Е, както и много фибри, доста целулоза, доста трици, които са доста дефицитни за всеки актуален човек, коментира диетлогът.

Хлябът от лимец е преимущество за хората, които са чувствителни към глутен, споделя още доктор Найденова. Причината е, че е доста безпаричен на този белтък, само че е богат на други. Наличието му съвсем не може да бъде открито при методите на разбор, изяснява диетологът. Дивата пшеница е доста богата и на магнезии.

За да бъдем здрави през зимата, изключително значимо е да не отсъстват зеленчуците от трапезата ни. Чрез потреблението им се набират всички нужни витамини и минерали. Голяма и богата салата в обедното и вечерното меню ни носи здраве и ни оказва помощ да не прекаляваме с останалите храни. Това ни икономисва непотребни килограми и възприятието за тежест.

През зимата има задоволително огромен избор от сезонни зеленчуци на пазара, които могат да разнообразят нашето меню, безапелационна е доктор Найденова.

Специалистът поучава още безусловно най-малко два-три пъти седмично да консумираме мазна риба. Чрез нея организмът си набира витамин D, който се синтезира в доста по-малка степен през зимата.

В устрема си за поддържане на идеално тегло е значимо да не забравяме, че тялото ни има потребност от разнообразна и богата на потребни детайли храна. Погрешно е схващането, че въглехидратите или мазнините не трябва да участват в менюто. Така нито свинското, нито тестените произведения би трябвало да бъдат отхвърлени, с цел да сме спокойни, че ще запазим килограмите си. Ако ги консумираме с задоволително зеленчуци и в умерени количества, вредите ще бъдат доста понижени.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР