Хотелите в популярния български курорт Слънчев бряг затварят по-рано тази

...
Хотелите в популярния български курорт Слънчев бряг затварят по-рано тази
Коментари Харесай

Слънчев бряг се превърна в призрачен град

Хотелите в известния български курорт Слънчев бряг затварят по-рано тази година поради неналичието на английски туристи. България остава в листата за страните за карантина на Англия, което значи, че пътуването до там не се предлага и всички английски летовници би трябвало да се самоизолират за две седмици след прибирането си от там, написа The Sun, представен от " Блиц ".

Броят на туристите е надалеч от нормалното на Слънчев бряг – известен измежду почиващите, които търсят евтина пакетна оферта. Причината е възбраната за пътешестване.

Въпреки че август е пикът на сезона, курортът постоянно остава отворен през септември и октомври, изключително с резервациите за средата на октомври.

Офертите, които се оферират за пътешестване до Слънчев бряг за идващия месец включват 7 нощувки и полети от 198 паунда на човек или една седмица ол инклузив за 355 паунда на човек, макар възбраната за пътешестване.

Много от най-големите хотели ще затворят от 10 септември поради неналичието на туристи.

Досега някои от по-малките хотели привличаха локални и съветски туристи. Някои, обаче, можаха да работят едвам няколко седмици преди да бъдат принудени да затворят още веднъж поради неналичието на полети, докарващи летовници.

Курортът се опита да насърчи туристите посредством чартърни полети, евтини предложения и безвъзмездни екстри като чадъри и шезлонги.

Въпреки това, поради невъзможността на английските туристи да се завърнат това лято, в миналото известната плажна линия стана нереален град, написа английското издание.

Слънчев бряг е наименуван „ българският Магалуф “ поради евтиния алкохол и празненство комплексите, привличащи английските туристи. За страдание, това е надалеч от истината тази година с празните клубове и плажни питейни заведения в разгара на лятото, показва още The Sun.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР