Хотелиери от Албена и Пампорово работят по привличането на нов

...
Хотелиери от Албена и Пампорово работят по привличането на нов
Коментари Харесай

Курортите Албена и Пампорово ще привличат гости от Турция

Хотелиери от Албена и Пампорово работят по привличането на нов интернационален пазар – посетители от Турция. Срещите с туроператори от южната ни съседка не престават, а сътрудниците са привлечени от положителното съответствие цена-качество и многочислените благоприятни условия за спорт, СПА и посещаване на забележителности, които двете дестинации оферират.

„ Турският пазар е действителност в някои от огромните зимни курорти като Пампорово и Банско “, съобщи изпълнителният шеф на „ Албена “ АД Красимир Станев и добави – „ Трябва да се постараем да го развием и за морския туризъм. Трябва да убедим евентуалните посетители от Турция, че и на Черно море могат да почиват прелестно “.

От Министерството на туризма към момента не са излезли с позиция по отношение на визите – главен проблем за жителите на Турция, които желаят да изберат България за своята почивка. В набиращата от ден на ден известност като туристическа дестинация Албания турските жители могат да почиват без визи – гратисният интервал е цели 3 месеца.

Сходна е политиката на Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, както и в доста страни в Африка, Южна Америка и Азия. Облекчаването на визовия режим в България ще даде опция за хотелиерите да бъдат крачка пред директната конкуренция на морските дестинации – Гърция и Италия, както и пред обичайните дестинации за ски Австрия и Швейцария.

Конкурентноспособността на българските дестинации сега се дължи основно на съотношението цена-качество. Средната цена за нощувка в хотел с категория 4 звезди у нас е с 25% по-ниска от тази в Турция, което подтиква турците да предпочетат България за своята почивка. Освен това, множеството турски комплекси са от затворен вид, до момента в който у нас те са ситуирани наоколо до доста забележителности и по този начин хотелиерите с изключение на благоприятни условия за настаняване и СПА, оферират и разнородни екскурзии, допълват от Албена АД. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР