Хотел Мерита е бил като разграден двор, всеки влизал и

...
Хотел Мерита е бил като разграден двор, всеки влизал и
Коментари Харесай

Схемата с платена любов в хотел „Мерита”: Всички се отчитат на управителя, той твърди, че е пазач

Хотел „ Мерита ” е бил като разграден двор, всеки влизал и излизал, а проституиращите девойки отчитали по 5 евро от всеки сеанс на Мурат. Имало е 5-10 девойки. Не работили на заплата и не плащали за стаи, само че давали по 5 евро на шефа от всеки клиент, който обслужват. Шефът бил Мустафата, началникът е Мурат. Вторият отговарял за хотела и ресторанта и на него се отчитали парите. Мустафата рядко идвал в „ Мерита ”.
Прочетете още
Това може да се направи като умозаключение от множеството разпити на очевидци,изслушани по делото.

Припомняме, че Мустафата, чието име е Антон Асенов, е с повдигнати две обвинявания - за даване на пространства за осъществяване на полови услуги в хотел „ Мерита ” и за пране на пари.

Днес обаче един очевидец се опита да обърне цялото следствие и тезите на прокуратурата на пух и прахуляк. Свидетелят Туран Фахри, по прочут като Мурат и представян от всички като шеф на хотела, ресторанта и паркинга към него, съобщи пред съда, че бил просто надзирател на паркинга и не знаел какво се случва в хотела.

Самият Мурат е от турски генезис и не приказва български. Твърди, че сега живее и работи в Германия, само че от информация в комерсиалния указател излиза наяве, че след ареста на Мустафата (б.а. против който се води делото) в действителност става едноличен притежател на капитала и шеф на компанията „ ПАРК 1974 ЕООД ”, стопанисваща хотел „ Мерита ”.

„ Работих като надзирател, не съм взимал заплата, единствено тираджиите ми даваха пари за паркинга. Виждал съм водачи с девойки. Бях постоянно извън и не знаех там да е имало проститутки ”, твърдеше Мурат пред съда. Той е имал такси и споделя, че е спал в него и не е влизал в хотела.

Мурат отхвърли девойки да са му давали пари, единствено когато е ходил с таксито за цигари. Бил виждал девойки да влизат и излизат в хотела и да вървят до тоалетна

Относно несъгласията в показанията в този момент и по време на досъдебното произвеждане, Мурат сподели, че служителите на реда го хванали до момента в който спи и го свалили на земята. Някои неща в показанията пред проверяващите твърди, че е споделил надали не под напън.

Друг от очевидците по делото - Румен Асенов, също се опита да каже, че е бил измъчван от служителите на реда и, че е дал неверни показания. Асенов е на метадонова стратегия, поради взаимозависимост към опиати. Твърди, че е работил в „ Мерита ” като готвач, преди този момент бил надзирател и мияч на тирове. От думите му стана ясно, че Мурат е бил като шеф на всичко.

„ Идваха девойки, само че аз не знаех, че са били проститутки ”, сподели още Асенов пред съда.

В досъдебното произвеждане обаче, самият той е твърдял, че там има проститутки, които регистрират по 5 евро на Мурат. Относно несъгласията в показанията, Асенов сподели, че арестуваните са били измъчвани в деня на акцията и служителите на реда си били измисляли.

Въпреки, че протоколът за разпит от дисъдебното произвеждане е написан от самия него, той добави:

„ Не съм споделил такова нещо, каквото написа. Само ми споделиха да се подпиша и аз се подписах ”.

Освен Асенов, в правосъдната зала бяха разпитани и двама от служителите на реда, снемали показания от забърканите в схемата. От разказите им стана ясно, че по време на акцията на място са хванали клиент с момиче, предоставящо полови услуги. Имало е още 3-4 други девойки в хотела по това време и са ги отвели за разпит.

От думите на служителите на реда стана ясно още, че проститутките са предавали част от парите от услугите на Мустафата, посредством Мурат - сред 5 и 10 Евро. Давали ги на Мурат, защото Мустафата не е бил непрекъснато в мотела, само че са били предопределени за него.

„ Мустафата е именуван шефа там, а Мурад е бил непрекъснато на мястото, безусловно е спал в хотела ”, добави един от служителите на реда.

Антон Асенов Мустафата е имал подписан контракт за наем на мотела, ресторанта и паркинга с Лиляна Русалова. Тя е притежател на хотела, дружно с още двама сръбски жители.

От разпита ѝ стана ясно, че до предходната година Антон Асенов е бил наемател. Плащал е наем 2000 евро.

„ Незнам да е имало проститутки и не е моя работа по какъв начин е употребявал мотела. Посещавала съм хотела понякога, само че не съм виждала да се оферират полови услуги, само че съм виждала там и девойки и момчета ”, добави собственичката.

В идващото съвещание на 6 юли, Мурат ще бъде разпитан още веднъж с различен преводач от турски език, поради вероятни пропуски в днешните показания. За делото са призовани и още няколко очевидци, които досега не са открити и са оповестени за общодържавно търсене. Предстои и да бъде изслушана и експертиза, само че това ще се случи откакто бъдат разпитани всички очевидци по делото, по искане на отбраната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР