България записа трета загуба в първия турнир от Лигата на

...
България записа трета загуба в първия турнир от Лигата на
Коментари Харесай

Волейболните националки със загуба от Италия

България записа трета загуба в първия шампионат от Лигата на нациите в Анталия. Женският ни отбор отстъпи от Италия с 0:3 (11:25, 22:25, 19:25), като единствено първият гейм не беше равносилен. Преди това подмладеният ни тим падна от Нидерландия и Япония, а в събота е последният ни мач против Франция.
Прочетете още
Първата част беше доста слаба за българките. През цялото време италианките бяха по-добрият тим и не ни разрешиха по никакъв метод да се противопоставим. Треньорът Лоренцо Мичели пусна съвсем всички състезателки в опит да преобърне частта. Резултатът обаче беше повече от противен – 11:25.

Българките излязоха по напълно друг метод във втория гейм. Играта освен беше равностойна, само че и в огромна част нашите играха по-силно и изнервиха италианките. В един миг резултатът набъбна до три точки в интерес на България. Ива Дудова и Мария Йорданова приключиха най-вече офанзиви, а либерото Мила Пашкулева се оправи добре. За страдание в последните минути на гейма италианската звезда Андропова реши изхода. До 22:22 нищо не беше ясно, само че опитът на противника оказа въздействие.

В третия гейм играта още веднъж вървеше равностойно, само че с леко преимущество на Италия. Съперникът стартира да ни води с по една-две точки доникъде. Проблем за България бяха честите неточности от начален удар. Събитията станаха съвсем необратими, когато резултатът стана 17:12. И в този тежък миг България игра самоуверено и понижи разликата. Въпреки това нашите не съумяха да стигнат до триумф и изгубиха мача.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР