Хората в Лейк Джаксън, Тексас, са предупредени да не използват

...
Хората в Лейк Джаксън, Тексас, са предупредени да не използват
Коментари Харесай

Тази гадост разяжда мозъка и убива

Хората в Лейк Джаксън, Тексас, са предизвестени да не употребяват вода от чешмите, откакто в публичното водоснабдяване на града е открит гибелен бацил, корозивен мозъка, заяви Би Би Си.

Тестовете потвърдиха съществуването на Naegleria fowleri в системата. Амебата може да аргументи зараза на мозъка, която нормално е съдбовна. Такива инфекции са редки в Съединени американски щати – има известия за едвам 34 сред 2009 и 2018 година

Служители в Лейк Джаксън обявиха, че дезинфекцират системата за водоснабдяването, само че не знаят какъв брой време ще отнеме това.

Първоначално на хората в осем тексаски общини беше казано в петък вечерта да не употребяват водоснабдяването си по какъвто и да е мотив, с изключение на за тоалетните. Предупреждението бе анулирано в събота за всички, с изключение на за Лейк Джаксън, град с повече от 27 000 поданици.

По-късно управляващите в Лейк Джаксън споделиха, че хората могат да стартират да употребяват водата, само че би трябвало да я преваряват, преди да я пият. На жителите е било казано да подхващат и други ограничения, в това число да не разрешават на водата да влиза в носовете им при взимане на душ.

Има предизвестие за „ особената накърнимост “ на децата, възрастните хора и хората с отслабена имунна система.

Длъжностни лица обявиха, че промиват водната система и по-късно ще проведат проби, с цел да се уверят, че водата е безвредна за потребление.

Разследването на водоснабдяването на града е почнало, откакто шестгодишно момче се е заразило с с микроба и е умряло по-рано този месец, сподели пред кореспонденти Модесто Мундо от управляващите на Лейк Джаксън.

Naegleria fowleri се среща естествено в сладководни води и се среща по целия свят. Обикновено заразява хората, когато нечистата вода попадне в тялото през носа и по-късно пътува до мозъка.

Заразилите се с Naegleria fowleri имат редица признаци, в това число температура, гадене и повръщане, както и вдървеност на врата и главоболие. Повечето умират в границите на една седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР