Хората се тревожат, че не могат да посрещат разходите си

...
Хората се тревожат, че не могат да посрещат разходите си
Коментари Харесай

Омбудсманът: Хората се тревожат, че не могат да посрещат разходите си


Хората се тревожат, че не могат да посрещат разноските си и да погасяват сметките, означи в ефира на bTV омбудсманът Диана Ковачева.

„ Така, че в действителност е доста значимо във връзка с цената на тока доста скоро да завърши анализът, който КЕВР прави за последствията от мораториума, с цел да стане ясно какво се случва от 1 юли. Освен това доста е тревожна обстановката с парното, тъй като сдруженията и електроразпределителните и топлофикационните, към този момент внесоха своите заявки за цените за идващия сезон. От 1 юли обаче никой не знае какви са те, тъй като КЕВР към момента не ги е качил на уеб страницата си “, изясни Ковачева.

„ Например „ Топлофикация София “ споделя, че има 416 милиона недостиг. Въпросът е, че КЕВР би трябвало незабавно да ревизира дали това в действителност е по този начин и какво ще се случи, в случай че е по този начин, тъй като тази сума не може да остане за сметка на идващите цени и за сметка на хората на процедура “, сподели омбудсманът.

По думите й извънредно доста тъжби има и във връзка с колекторските компании, които упражняват същински произвол във връзка с длъжниците.

Един пакет от закони към момента са на вниманието на народните представители, само че през днешния ден на съвещанието на правна комисия не е имало кворум с цел да се гласоподава, изясни омбудсманът. Тя уточни, че законът планува ред, по който в действителност се лимитират тези произволи.

От обсега на закона обаче са изключени банковите заеми.

Така, както е очакван законопроектът, става известно, че хората, които имат такива заеми, в случай че те бъдат трансферирани към колекторски компании за събиране, те няма да се употребяват от отбраната на този закон.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР