Хората се обръщат към шоколада и лакомствата, за да повдигат

...
Хората се обръщат към шоколада и лакомствата, за да повдигат
Коментари Харесай

Ядем повече шоколад

Хората се обръщат към шоколада и лакомствата, с цел да повдигат духа си в криза. На основата на това съмнение английската компания за произвеждане на шоколад Hotel Chocolat се готви за доста претрупан коледен интервал.

Все отново, като демонстрация на нерешителност в тежката икономическа среда, основният й изпълнителен шеф Ангъс Тирлуел предизвестява, че към момента е прекомерно рано да се прави годишна финансова прогноза поради завръщането на предпандемичните привички за извършване на покупки за покупки в последната минута, написа Българска телеграфна агенция. 

" Откриваме, че хората имат потребност от шоколад. Виждали сме това и различен път във времена на криза, да вземем за пример през 2008 година В такива интервали сме доста устойчиви ", сподели Тирлуел.

По-рано компанията разгласи съществена облага, преди отчитане на налози и изключителни разноски, от 21,7 млн. бр. лири за последната си финансова година. Това е повече от двойно по отношение на предходните 12 месеца и за този напредък са съдействали абонаментите за машини за парещ шоколад. Фирмата ще разгласи новите си прогнози през януари.

След като предходните два интервала на празнично извършване на покупки бяха нарушени от пандемията, в този момент английските купувачи се любуват на това да излизат и да обикалят магазините, откъдето идват към 70 % от продажбите на групата през последните шест месеца, споделя Тирлуел.

Hotel Chocolat има над 100 магазина във Англия и фабрика за шоколад в Кембриджшър, Източна Англия.

Заради възходящите сметки за битови разноски в Обединеното кралство потребителите се насочиха към по-евтини марки в супермаркетите, само че съгласно Тирлуел това не важи за профилираните магазини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР