Хората съзнателно се стремят да намалят количеството сол, което консумират,

...
Хората съзнателно се стремят да намалят количеството сол, което консумират,
Коментари Харесай

Защо пълният отказ от сол може да е вреден за нас

Хората умишлено се стремят да понижат количеството сол, което употребяват, вярвайки, че тази фалшификация е в действителност нездравословна за организма ни. Някои даже се пробват изцяло да я изключат от менюто си. Дали обаче това е вярно и можем ли да си навредим, в случай че напълно се откажем от солта, ще разберете от днешната публикация.
Какво може да се случи, в случай че напълно се откажем от солта?
Според специалистите солта е една от тези съставки, без които тялото ни не може да действа по верен метод. Те са безапелационни, че изключвайки тази съставна част от менюто си, можем да си навредим на здравето.
Ето до какво могат да доведат ниските равнища на натрий в кръвта:
• Качване на килограми;

Не е гаранция, че това ще се случи, само че специалистите го показват като вероятен непряк резултат след цялостен отвод от сол.

• Може да повлияе на работата на сърцето;

От край време се твърди, че всяка една диета, която е с ниско наличие на натрий, е добре пристигнала за сърцето. Това обаче може и да не е по този начин, изключително в случай че имате крепко сърце. Според някои проучвания излиза наяве, че когато човек спре да употребява сол, може да утежни съществуващи сърдечни болести.
7 признака, че прекалявате ОПАСНО доста със солта
Прекаленият банкет на сол може да бъде извънредно рисков и даже летален, когато в действителност не ограничаваме количеството. Понякога обаче...

• Дехидратация;

Отново не е гаранция, че ще се стигне до сходно положение, само че въпреки всичко би трябвало да сте наясно, в случай че вземете решение да си възбраните солената съставна част. След спада на равнищата на натрий в кръвта е допустимо човек да изпита признаци, като тези на дехидратиране – замаяност, сухота в устата, по-рядко уриниране и други.

• Гадене.

Не е изключено равнищата на холестерола също да бъдат наранени откакто човек спре да употребява сол. Гаденето е един от признаците, които се усещат с настъпването на сходни промени.

Всяко едно нещо, което се употребява в границите на рационалното, няма да ви навреди. Ако обаче прекалявате с него, то не ще можете да опазите организма си. Консумирайте сол, само че в минимални количества. Така от нея ще можете да извличате само изгоди.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР