Хората съхраняват плодовете си по различни начини, което прави нещата

...
Хората съхраняват плодовете си по различни начини, което прави нещата
Коментари Харесай

Как да съхраняваме плодовете добре, за да не се налага да ги изхвърлим бързо

Хората съхраняват плодовете си по разнообразни способи, което прави нещата малко по-трудни, с цел да знаем кое е вярно и кое не. 

Аз да вземем за пример оставям черешите си на плота, вуйна ми - в хладилника.   Аз държа всичките си ябълки в хладилника, само че майка ми ги поставя в купа на масата в кухнята. 

Ако съхраняваме плодовете си вярно, можем да редуцираме изхвърлянето на храна, което единствено по себе си е задоволителен аргумент да прочетете тази публикация и да се информирате. 

 зеле цвекло люта чушка джинджифил тиква алена боровинка чесън круша сладостен картоф ябълка Istock

Ябълките

Ябълките узряват по-бавно на 0 градуса. Те създават доста етилен, тъй че са склонни да узряват по-бързо , в случай че бъдат сложени до различен плод.

Къде да ги съхраняваме: в най-студената част на хладилника ви в найлонов плик с дупки. Напълнете 3/4 от пространството с ябълките, а останалата 1/4 оставете, с цел да може въздухът да циркулира в плика и към тях. Пластмасовата торбичка оказва помощ за контрола на влажността, тъй като хладилниците постоянно имат ниска степен на мокрота.

Трайност: 1-12 месеца, според от благоприятността на изискванията за предпазване. 

Портокалите

Портокалите не продължават да зреят откакто са били откъснали и точно по тази причина би трябвало да стоят на температура от 4-7 градуса.

Къде да ги съхраняваме: В купа на плота, в случай че планирате да бъдат изядени до седмица. Ако ли пък не - дръжте ги в хладилника, покрай вратата. 

Трайност : 1 седмица извън и 2-3 седмици по-дълго в хладилника. 



Бананите

Бананите могат да виреят в помещение с температура от 13 - 15 градуса и създават етилен  (но не толкоз, колкото ябълките). Те не престават да узряват даже откакто са били откъснати, тъй че, в случай че ги оставите в хладилника, това ще промени усета и текстурата им. 

Къде да ги съхраняваме: На плота, до цялостно узряване на плода. След това можете да ги сложите в хладилника, с цел да увеличите живота им, в случай че не сте ги изяли. 

Трайност: 2-5 дни извън и 5-7 дни повече в хладилника. 

Вижте всички други плодове и зеленчуци в нашата галерия 
 Как да съхраняваме плодовете и зеленчуците вярно?  Как да съхраняваме плодовете и зеленчуците вярно?  Как да съхраняваме плодовете и зеленчуците вярно?  Как да съхраняваме плодовете и зеленчуците вярно?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР